Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Ciutadania, Relacions ciutadanes i entitats Notícies 2017 Els joves tarragonins exposen els seus projectes de programació Java a la clausura de la iniciativa Empleo Digital

Els joves tarragonins exposen els seus projectes de programació Java a la clausura de la iniciativa Empleo Digital

Els joves tarragonins exposen els seus projectes de programació Java a la clausura de la iniciativa Empleo Digital

Tarragona Impulsa i la Fundació Telefònica han col·laborat en aquesta iniciativa, que ha format en competències digitals 16 joves del territori.
Els joves tarragonins exposen els seus projectes de programació Java a la clausura de la iniciativa Empleo Digital Foto: Mauri
07/04/2017

L'Ajuntament de Tarragona i Fundació Telefònica s'han unit per formar en competències digitals de caràcter professional 16 joves tarragonins, de 18 a 35 anys, en el marc d'Ocupació Digital, una iniciativa gratuïta de la Fundació que es desenvolupa dins del seu programa Ocupació Jove.

Aquest divendres, a la seu del Servei Municipal d'Ocupació - Tarragona Impulsa de l'Ajuntament de Tarragona (Edifici Tabacalera), els 16 joves ja formats en desenvolupament web amb Java han compartit el projecte "Holivan" i les seves experiències al llarg dels darrers cinc mesos conjuntament amb els representants del càmping Els Prats Village, que col·labora en el programa formant els joves i oferint-los un primer contacte professional.

El projecte "Holivan", desenvolupat per dos equips de vuit alumnes cadascun, vol potenciar l'economia col·laborativa en el sector de les caravanes. Per aconseguir-ho, un equip s'ha ocupat de la part de la gestió d'usuaris i del càmping, mentre que l'altra s'ha centrat en tot allò relacionat amb la gestió de les caravanes.

La trobada ha comptat amb la participació del conseller de Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca, i el director de Fundació Telefònica a Catalunya, Joan Cruz. Segons Roca, "des de Tarragona Impulsa es vol millorar l'ocupabilitat dels joves i les competències de les empreses del territori, adaptant-nos a les seves necessitats. Amb aquestes aliances público-privades i aquests vincles de col·laboració ens avancem a les demandes de la societat i formem joves en sectors amb una gran demanda". En la mateixa línia s’ha expressat Joan Cruz, qui assegura que el problema de l'atur juvenil ha de ser abordat a través d'una col·laboració conjunta entre les empreses privades, les institucions públiques i els agents socials. "El mercat laboral està en constant canvi i transformació, i els llocs de treball vinculats al món digital tenen un potencial extraordinari; amb aquesta iniciativa volem vincular-los a les necessitats de l'entorn productiu de la regió", ha assegurat.

 

Itineraris digitals especialitzats

Ocupació Digital és un programa de formació en competències digitals que ofereix una gran oportunitat per les aliances entre empreses i organitzacions que necessiten incorporar a la seva plantilla personal formant en tecnologia i desenvolupament web.

El pla d'estudis consta d'una formació troncal, centrada en l'arquitectura d'aplicacions web. Després de realitzar els cursos específics els alumnes reben 60 hores de formació en habilitats per a l'ocupabilitat al llarg de tot l'itinerari formatiu, com el desenvolupament de la intel·ligència emocional, el treball en equip, la marca personal, la cerca de feina 2.0 o com realitzar una entrevista de feina de manera efectiva.

Durant els cinc mesos de durada els candidats seleccionats reben una formació teòrico-pràctica sobre tecnologies i metodologies de programació utilitzades a la indústria i validades per les empreses col·laboradores. La formació compta amb la participació d'experts i referents en el sector de la programació. Finalment, els alumnes, repartits en equips, desenvolupen projectes que sorgeixen de les necessitats reals de les empreses, amb les quals col·laboren activament per a la seva execució.

 

Formació en Desenvolupament web Java EE

Java EE és la tecnologia de programació més utilitzada en el desenvolupament d'aplicacions web professionals. Els alumnes han après a programar aplicacions complexes utilitzant el llenguatge Java, a dominar els components Java EE i frameworks més utilitzats en la creació d'aplicacions web, a conèixer les tècniques necessàries per al desplegament d'aplicacions en un servidor, i a ser capaços d'utilitzar tecnologies com HTML 5, JavaScripts i AngularJS per dissenyar pàgines web potents.

 

Com participar a Ocupació Digital

Els joves que vulguin participar a Ocupació Digital han tenir entre 18 i 35 anys, estar en situació de cerca de feina i no tenir coneixements tecnològics previs. D'aquesta manera podran preparar-se per ser un dels professionals digitals que cerquen les empreses. L'objectiu d'Ocupació Digital és servir de pont entre empreses tecnològiques i joves desocupats a través de la formació en matèries relacionades amb els perfils tecnològics més buscats, així com ho reflecteixen les previsions més reticents del sector: de les vacants publicades al darrer any en el sector TIC, més de la meitat anaven dirigides a programadors i especialistes en diferents desenvolupaments digitals.

 

Les places dels cursos són limitades i aquelles persones que vulguin entrar en el procés de selecció han d'insciure's a la web de la Fundació Telefònica: http://www.fundaciontelefonica.com/empleabilidad/empleo-digital/

 

Fundació Telefònica per a l'ocupabilitat jove

Sense els joves no hi ha futur i el futur hauria d'incloure'ns a tots. Amb aquesta convicció Fundació Telefònica desenvolupa el seu programa d'Ocupabilitat, l'objectiu del qual és ajudar el jovent a formar-se i adquirir les competències necessàries per al seu futur. El programa inclou Ocupació Digital, Think Big -que es desenvolupa des de fa anys a Espanya, Alemanya i Regne Unit a través de l'emprenedoria social- Lanzaderas de Empleo i beques i pràctiques en l'àmbit de la Formació Professional. A més, la xarxa social LinkedIn es va unir al Programa de Empleabilidad amb l'objectiu d'augmentat la visibilitat d'aquelles persones joves que estiguin buscant feina i vulguin rebre consells per part de professionals dels recursos humans.

Segells de reconeixement d'administració oberta