Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Ciutadania, Relacions ciutadanes i entitats Notícies 2019 L'alcalde presenta a l'Ajuntament de Madrid les dades del portal ciutadà de Tarragona

L'alcalde presenta a l'Ajuntament de Madrid les dades del portal ciutadà de Tarragona

L'alcalde presenta a l'Ajuntament de Madrid les dades del portal ciutadà de Tarragona

Des de la seva posada en funcionament, el Portal de Participació ja ha rebut 6.354 visites
08/03/2019

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s’ha reunit aquest matí amb el director General de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Madrid, Gregorio Planchuelo, a la seu del consistori madrileny. Acompanyat del conseller de Serveis Centrals, Economia i Hisenda, Pau Pérez, han lliurat al responsable dels processos participatius del consistori madrileny el dossier de la plataforma informàtica de participació ciutadana. Tant Ballesteros com Pérez han donat a conèixer que el Portal de Participació ja ha rebut 6.354 visites, s’han registrat 652 usuaris i han rebut 27 propostes ciutadanes, de les quals 7 seran les que s’executaran.  

“L’objectiu és recollir informació de les plataformes que funcionen a altres llocs, especialment la de Madrid, ja que el desembre de 2016 vam signar un protocol de col·laboració l’Àrea de Bon Govern de Participació Ciutadana, Transparència i Govern Obert de l’Ajuntament de Madrid per la posada en marxa del model de participació ciutadana del nostre ajuntament”, explica Pau Pérez. I afegeix: “Tres anys després, l’Ajuntament de Tarragona té una web de transparència que és de les més avançades i ara, el que oferim des d’avui, són dades operables. En definitiva -remarca Pau Pérez- és un pas endavant en suport de l’economia digital. A més de significar un govern molt més obert”.

Per una altra banda, l’alcalde de Tarragona -acompanyat de la consellera de Cultura i Patrimoni, Begoña Floria- també s’ha reunit amb el director general de Belles Arts del Ministeri de Cultura, Román Fernández-Baca Casares, per presentar-li el projecte de Tabacalera i amb l’objectiu d’aconseguir finançament econòmic per aquest projecte prioritari pel consistori tarragoní.

 

Commemoració del centenari de Julio Antonio

Finalment, l’alcalde Ballesteros ha participat -juntament amb el president de la Diputació, Josep Poblet,- a l’acte commemoratiu del centenari de Julio Antonio. Un esdeveniment, celebrat a la Real Academia de las Bellas Artes de Sant Fernando, i que ha consistit en una presentació del llibre Julio Antonio 1889-1919. Un siglo después i una trobada amb Gergorio Marañón, a qui se li ha lliurat una de les dues reproduccions en bronze de l’autorretrat de Julio Antonio.

Segells de reconeixement d'administració oberta