Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Ciutadania, Relacions ciutadanes i entitats Notícies 2020 La nova programació dels centres cívics ofereix més de 1.600 places en 120 activitats

La nova programació dels centres cívics ofereix més de 1.600 places en 120 activitats

La nova programació dels centres cívics ofereix més de 1.600 places en 120 activitats

Es prioritza l’oferta de salut i benestar, així com també de dinamització informàtica
La nova programació dels centres cívics ofereix més de 1.600 places en 120 activitats Foto: Mauri
14/01/2020

L’Ajuntament de Tarragona, a través dels sis centres cívics que hi ha distribuïts per la ciutat, presenta la programació Hivern Primavera 2020 amb 120 activitats, una quarantena de noves i que oferiran més de 1.600 places.

Segons ha volgut destacar la consellera de Ciutadania, Carla Aguilar, aquesta programació inclou “tot allò que té a veure amb la perspectiva més feminista, inclusiva i pel respecte amb el medi ambient i animal”, i això fa “enfortir aquests punts perquè hi ha demanda i perquè hi ha molts tarragonins i tarragonines interessats en aquests aspectes”.

L’equip de centres cívics, del qual la regidora ha destacat “el talent i les ganes de millorar dia a dia”, ha prioritzat enguany salut i benestar, que han ampliat l'oferta donada la important demanda dels usuaris. Destaquen l’activitat +que zumba, on s’ofereix aquest ball amb persones amb diversitat funcional, i altres activitats com “el teatre de les oprimides” o un curs d’educació emocional a través de la literatura infantil i juvenil.

També cal destacar la secció d’ecologia i sostenibilitat, on s’ha ampliat l’oferta amb moltes novetats, tot proposant activitats de relacions amb les diferents mascotes amb què convivim a casa i proposant activitats com “Cosmètica sense residus” per aprendre a fer un xampú, una mantega corporal o una pasta de dents.

També s’incrementa l’oferta gratuïta amb les aules de dinamització informàtica  “Civics Lab”, on es passa de 9 activitats a la tardor de l’any passat a 13, durant aquesta nova temporada d’hivern i primavera.

 

Millores en els equipaments

La consellera Aguilar també ha volgut destacar que, tot i que la programació “la fa la gent”, es fa en aquests equipaments municipals que val la pena mantenir i cuidar. I és per aquest motiu que ha anunciat les recents millores fetes en alguns dels centres cívics, i també les que es duran a terme al llarg d’aquest any, que tot i ser puntuals “serveixen per apropar encara més la ciutadania i convertir-se en llocs de referència on sempre que ho necessitin poden acudir”.

Les actuacions ja fetes han estat un lavabo adaptat i la creació d’un despatx d’atenció al Centre Cívic de Sant Salvador, la renovació de l’equip de so al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau i la millora de l’espai d’atenció al Centre Cívic de Torreforta.

En els propers mesos es durà a terme la connexió a la xarxa local de gas del Centre Cívic de Sant Salvador, la reforma del punt de llum al Centre Sociocultural de la Part Alta i un lavabo adaptat al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau.

 

La imatge

Aquest cop, el disseny gràfic ha anat a càrrec del Far Cooperatiu, a través del treball d’un taller a la Fundació Topromi. La imatge representa les persones, ja que les persones són les que fan el centre cívic i són un espai de totes i per a totes.

L’edició del llibret està feta seguint recomanacions d’accessibilitat i lectura fàcil, la qual cosa garanteix l’accés de totes les persones als textos i en especial a les persones amb dificultats lectores transitòries.

Les inscripcions començaran el proper 20 de gener a les 9 h i es podran fer a través de la pàgina web www.tarragona.cat/centrescivics.

Pots descarregar-te la programació clicant aquí.

Segells de reconeixement d'administració oberta