Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Ciutadania, Relacions ciutadanes i entitats Notícies 2020 S'engega el procés participatiu per al Pla Local de l'Habitatge 2020-2025

S'engega el procés participatiu per al Pla Local de l'Habitatge 2020-2025

S'engega el procés participatiu per al Pla Local de l'Habitatge 2020-2025

S’ha obert un espai de debat virtual i s’han convocat diverses reunions informatives i participatives
27/02/2020

Ahir a la tarda es va engegar el nou procés participatiu del Pla Local de l’Habitatge 2020-2025, amb una primera sessió informativa al Palau de Congressos de Tarragona, que van presidir el regidor i president d’SMHAUSA, Hermán Pinedo, i la primera tinenta d’alcalde, Carla Aguilar-Cunill. Aquesta iniciativa, compartida amb els tarragonins i tarragonines, té per objectiu, principalment, donar a conèixer el nou Pla, i també possibilitar l’activació d’actuacions que contribueixin a fer efectiu el dret de les persones a gaudir d’un habitatge digne i assequible.

El Pla es defineix en tres paràmetres. D’una banda, analitzar i diagnosticar la problemàtica municipal en matèria d’habitatge, que amb el darrer pla (2012-2018) ha quedat obsoleta arran dels canvis que ha sofert la ciutat. En segon lloc, posar en joc els objectius i les estratègies a seguir a partir d’ara, tenint en compte el que s’havia fet fins ara i en què es pot millorar i/o canviar. I finalment, arribar a la tercera fase, que serà la de definir i programar les actuacions municipals relatives a l’habitatge per a un període de sis anys vista.

A partir d’ara i durant el mes de març, es convocaran una sèrie de reunions amb diferents agents vinculats a la matèria, així com entitats i col·lectius específics, veïns i veïnes i tothom que hi vulgui participar. Es preveu que el procés finalitzi al juny, amb una presentació de tot el que s'hagi recopilat, així com de les conclusions preses en aquestes reunions i en les propostes, que també es poden fer arribar en l’espai de debat en línia, el qual ja és obert a tothom.

El regidor i president del Servei Municipal de l’Habitatge (SMHAUSA), Hermán Pinedo, va evidenciar que  “tot i que anteriorment ja s’havia fet feina, ara volem definir les polítiques municipals per als propers sis anys, amb unes polítiques adaptades a les circumstàncies del moment i a les noves possibilitats econòmiques actuals”, perquè cal incidir més en el fet que “l’accés a l’habitatge és un dret de tota la ciutadania i tot i així hi ha molta gent que no pot gaudir-ne”.

Per la seva banda, la primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament, Carla Aguilar-Cunill, que va ser present ahir a la sessió informativa, destacava que “tenir cura de la ciutadania és un element indispensable per adquirir una societat més justa i igualitària, i per aquest motiu és fonamental obrir aquest procés a totes les persones, que són les qui pateixen de primera mà les problemàtiques actuals de l’habitatge”, com són l’augment del preu de lloguer, els desnonaments o la degradació dels seus habitatges.

Els ponents van convidar a tothom a participar en el procés, ja sigui assistint a les sessions o a través del web que s’ha creat com a espai de debat virtual (participa.tarragona.cat), i així entre tots “identificar les problemàtiques i realitzar una diagnosi compartida de la situació actual”.

Aquest procés participatiu es duu a terme des d’SMHAUSA, junt amb la Càtedra UNESCO d’habitatge de la URV.

Segells de reconeixement d'administració oberta