Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Ciutadania, Relacions ciutadanes i entitats Notícies 2021 L'Ajuntament atorga la medalla de la ciutat al Col·legi d'Infermeres i Infermers de Tarragona

L'Ajuntament atorga la medalla de la ciutat al Col·legi d'Infermeres i Infermers de Tarragona

L'Ajuntament atorga la medalla de la ciutat al Col·legi d'Infermeres i Infermers de Tarragona

L’alcalde Ricomà ha presidit aquest diumenge l’acte de lliurament de la distinció al Fòrum de la Colònia
24/10/2021

El Fòrum de la Colònia ha estat l’espai escollit per realitzar aquest migdia l’acte de lliurament de la Medalla de la Ciutat al Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona. L’alcalde Pau Ricomà ha presidit l’esdeveniment i, acompanyat de la consellera de Salut Pública de l’Ajuntament de Tarragona, Cinta Pastó, ha fet entrega de la distinció a l’entitat “en reconeixement a la dedicació, entrega personal i compromís de tot el col·lectiu en l’exercici de la professió i la seva valuosa contribució com a part fonamental en la lluita contra la pandèmia”.

Després que Pastó hagi fet la glossa dels mèrits del Col·legi d’Infermeres i Infermers de Tarragona, la presidenta de l’organització, Lluïsa Brull, ha recollit la medalla, mentre que el diploma ha estat entregat a la degana del Consell Català i membre de la junta, Estrella Martínez. Seguidament, i en nom del col·legi d’Infermers i Infermeres, Núria lllamola Navarro, vocal de la junta de del Col·legi, ha fet una intervenció en què ha agraït la concessió del reconeixement i ha destacat "que les infermeres, juntament amb els altres professionals sanitaris al hem estat a primeria línia en lluita contra la covid" i que "aquesta pandèmia ha fet visible la importància del nostre col·lectiu, que ha estat clau per la gestió de la mateixa". 

L'alcalde ha estat l’encarregat de cloure l’acte, amb paraules per destacar que "les infermeres i els infermers han sigut un dels col·lectius clau per poder avançar i deixar enrere aquesta pandèmia que ens ha castigat a nivell mundial". L'alcalde també ha reconegut "la voluntat, la tenacitat, la valentia i la professionalitat dels infermers i infermeres que fan gran aquesta professió. L’atenció i les cures que reben els pacients són vitals per a la seva recuperació, de la mateixa manera que el tracte humà, proper i empàtic".  Posteriorment, ha donat pas a l’actuació musical d’Anna Amigo (veu i arpa), amb la qual ha finalitzat l’esdeveniment.

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona és una corporació de dret públic, emparada per la Llei i reconeguda per l’Estat, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat per al compliment de les seves finalitats. Aquesta organització es constitueix com el referent per a la professió d’infermeria i representa tota la pro­víncia de Tarragona amb un col·lectiu de 4350 persones col·legiades.

La funció principal és la representació i defensa in­condicional de la professió d’infermeria, així com la pro­tecció dels drets i deures dels seus membres col·legiats. El Col·legi vetlla també per l’exercici correcte de la pro­fessió infermera i pel servei que presta a la so­cietat. Per tant, la seva activitat té una doble orientació: cap a les persones col·legiades i cap a la ciutadania.

D’acord a aquestes finalitats, l’ens contribueix al desenvolu­pament professional de la infermeria i promou activitats formatives que afavoreixen la seva actualització en els avanços i activitats de la professió.

Segells de reconeixement d'administració oberta