Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Ciutadania, Relacions ciutadanes i entitats Notícies 2021 Tarragona celebra el Dia Internacional del Poble Gitano

Tarragona celebra el Dia Internacional del Poble Gitano

Tarragona celebra el Dia Internacional del Poble Gitano

La bandera d'aquest col·lectiu llueix tot el dia al Palau Municipal, que al vepsre s'il·luminarà de verd i blau
Tarragona celebra el Dia Internacional del Poble Gitano Foto: Manel R. Granell.
08/04/2021

Amb motiu de la celebració aquest dijous, 8 d’abril, del Dia Internacional del Poble Gitano, el balcó de l’Ajuntament de Tarragona lluirà tot el dia la bandera del Poble Gitano. Al vespre, la façana del Palau Municipal s’il·luminarà de verd i blau en homenatge a la nombrosa comunitat gitana de Tarragona.  

La situació sanitària provocada per la COVID-19 no ha permès enguany celebrar actes prresencials. Per aquest motiu, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha fet arribar la seva felicitació a tota la comunitat gitana a través d’un vídeo, on ha destacat “la gran aportació que el poble gitano fa a la nostra ciutat tant a nivell cultural com social”. I ha desitjat que "tota la comunitat pugui celebrar enguany en família i d’una manera íntima i recollida aquesta data tan assenyalada”.  

Dia Internacional del Poble Gitano 

Aquesta diada commemora el primer congrés gitano internacional, celebrat a Londres el 8 d’abril de 1971, on es van consensuar, entre d’altres, la bandera, l’himne i el dia internacional del poble gitano. També es va parlar de l’Holocaust gitano durant el període nazi. De fet, l’himne gitano, el Gelem Gelem, parla sobre aquest episodi funest de la història. 

En l’actualitat, aquest dia és motiu de celebració i difusió de la cultura gitana. A ciutats de tot el món, les persones gitanes s’organitzen i realitzen diferents actes. 

Segells de reconeixement d'administració oberta