Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Ciutadania, Relacions ciutadanes i entitats Notícies 2022 L'Ajuntament acull el lliurament dels guardons Excel·lència Agrària Rec Major i medalla de Sant Llorenç del Gremi de Pagesos

L'Ajuntament acull el lliurament dels guardons Excel·lència Agrària Rec Major i medalla de Sant Llorenç del Gremi de Pagesos

L'Ajuntament acull el lliurament dels guardons Excel·lència Agrària Rec Major i medalla de Sant Llorenç del Gremi de Pagesos

L’acte l’ha presidit l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, acompanyat de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, Teresa Jordà
L'Ajuntament acull el lliurament dels guardons Excel·lència Agrària Rec Major i medalla de Sant Llorenç del Gremi de Pagesos Foto: Tjerk van der Meulen.
24/02/2022

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presidit aquesta dijous a la tarda el lliurament dels guardons Excel·lència agrària Rec Major i Medalla de Sant Llorenç del Gremi de Pagesos, que ha tingut lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament de Tarragona. L’acte ha comptat amb la presència de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, qui anteriorment, en visita institucional a l'Ajuntament, ha signat el Llibre d’Honor del consistori. 

El Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre atorga aquests dos guardons diferents de manera anual, el Rec Major dedicat a persones o entitats que treballen per l’agricultura i la medalla de Sant Llorenç, que s’entrega a aquells que ajuden a conservar el patrimoni i l'acció cultural del gremi. 

Durant l’acte, l’alcalde Ricomà ha volgut manifestar “el profund agraïment de tota la ciutadania al Gremi de Pagesos que durant tants anys i de forma desinteressada i social han tirat endavant un sector vital pel territori". Per la seva banda, la consellera Jordà ha felicitat els guardonats i s'ha mostrat "orgullosa de poder acompanyar aquesta tradició de 700 anys d'història del gremi" i ha agraït "la important tasca del gremi. Darrere d'ells hi ha talent i molta feina d'un sector pioner, d'homes i dones que treballen incansablement per oferir-nos el millor producte". 

L’acte ha estat presentat pel president del Gremi de Pagesos, Raül Font, i pel secretari de l’entitat, Carles Samper, que han donat pas als guardons. Raül Font s'ha mostrat satisfet per aquesta 28a edició dels guardons i ha destacat "l'important paper que històricament ha jugat el Gremi de Pagesos a la ciutat, exercint com institució econòmica". 

Primerament, s’ha fet entrega del premi Excel·lència agrària Rec Major atorgat enguany a Joaquim Brufau de Barberà, exdirector de l’Escola agrària Mas Bové; Raimon Domènech Suñer, importador i exportador de cereals; Josep Maria Marsal Cavallé, de Pinsos i Associació d’Avicultors, i a Jordi Salas Salvadó, professor de medicina de la Universitat Rovira i Virgili.  

A continuació, s’ha fet el lliurament de la distinció Medalla de Sant Llorenç, que en aquesta edició ha recaigut en Matilde Pallarès GeaXavier Reñé Balcells, consiliari del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre, i Lluís Mangrané Tió, cap d’unitat de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Tarragona. 

La cloenda de l’acte ha anat a càrrec de la coral Gregal, que ha interpretat dues peces. 

Segells de reconeixement d'administració oberta