Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Ciutadania, Relacions ciutadanes i entitats Notícies 2022 L'Ajuntament acull l'acte de reconeixement del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre

L'Ajuntament acull l'acte de reconeixement del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre

L'Ajuntament acull l'acte de reconeixement del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre

Ricomà ha destacat la voluntat d’aquests premis de reconèixer “la importància passat agrari de la nostra ciutat i del nostre territori”
L'Ajuntament acull l'acte de reconeixement del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre Foto dels guardonats. Tjerk van der Meulen.
22/11/2022

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presidit l’acte de lliurament dels guardons Excel·lència Agrària Rec Major i Medalla de Sant Llorenç del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre. L’acte ha iniciat amb unes paraules de l’alcalde i a continuació ha pres la paraula el president del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre, Raül Font-Quer.

L’alcade ha volgut agrair la tasca del Gremi de Pagesos i la tria dels guardons d’enguany com una “representació molt destacada del passat agrari de la nostra ciutat i del nostre territori”. Els guardons d’Excel·lència Agrària han estat per La Trencadora d’El Rourell, els aliments artesans Montserrat Rull d'Aflorja i els vins de Pallarades de Puigdelfí, tots tres “gent jove amb propostes molt interessants i reconegudes arreu, i que tenen la tradició passada dels seus familiars però que alhora han sabut innovar i tirar endavant el negoci familiar”. Així mateix ha destacat “l’excel·lència de l’enòloga Montserrat Nadal, filla predilecta de la ciutat”, per la seva tasca investigadora i docent, que ha definit com una “activista del vi”.

Pel que fa als reconeixements de la Medalla de Sant Llorenç, Ricomà ha felicitat particularment al membre del gremi Jordi Montreal, al representant del Ball dels dotze mesos de Reus, Jaume Grau, i en nom del capítol catedralici a Mn Antoni Pérez de Mendiguren.

Després del lliurament dels guardons, ha pres la paraula Montserrat Nadal, que ha parlat en nom de tots els guardonats amb l’Excel·lència agrària, Rec Major. Seguiament, el Degà del Capítol de la Catedral, Mn Antoni Pérez de Mendiguren, ha parlat en nom dels guardonats amb la distinció Medalla Sant Llorenç. Finalment ha estat el torn del Delegat Territorial de la Generalitat a Tarragona, Àngel Xifré, i el parlament de cloenda a càrrec de l’alcalde Ricomà. El lliurament de guardons s’ha tancat amb la interpretació del Cor Gregal i una degustació dels productes de les empreses guardonades. 

Segells de reconeixement d'administració oberta