Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Ciutadania, Relacions ciutadanes i entitats Notícies 2022 L'alcalde Pau Ricomà participa als actes de commemoració del 50è aniversari de l'agermanament entre Tarragona i l'Alguer

L'alcalde Pau Ricomà participa als actes de commemoració del 50è aniversari de l'agermanament entre Tarragona i l'Alguer

L'alcalde Pau Ricomà participa als actes de commemoració del 50è aniversari de l'agermanament entre Tarragona i l'Alguer

"El vincle entre les dues ciutats va d'aspectes com la llengua compartida i els segles d'història a l'esquena", afirma el batlle
31/10/2022

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i el primer tinent d’alcalde i conseller de Relacions Exteriors, Jordi Fortuny, ha participat aquest cap de setmana a l’Alguer als actes en commemoració del 50è aniversari de l’agermanament entre la ciutat italiana i la catalana. Durant les festes de Santa Tecla, l’alcalde de l’Alguer, Mario Conoci, ja va fer una visita institucional a Tarragona.  

L’alcalde Ricomà va ser rebut per l’assessor a la cultura de l’Alguer, Marco di Gangi, i el delegat del Govern a Itàlia, Luca Bellizzi. La delegació tarragonina va visitar el paratge natural del Capo Caccia i el golf de Porto Conte i el museu dedicat a la vida i obra de l’escriptor francès Antoine de Saint-Exupéry, autor del Petit Príncep, entre altres.

Hores després, l’alcalde de Tarragona va presidir, conjuntament amb l’alcalde Mario Conoci, l’acte de commemoració de l’agermanament al Teatre Cívic Gaví Ballero que va cloure amb el concert de la cantautora tarragonina Anna d’Ivori. A l’acte també hi va assistir el Síndic d'Alguer, Mario Conucci; el president del consell regional de la regió de Sardenya, Miquele Pais; la vicesindica de l’Alguer, Giovanna Caria; i el delegat de la Generalitat a l'Alguer, Gustau Navarro.

Durant l’acte, l’alcalde de Tarragona va destacar que “el vincle entre les nostres ciutats va des d'aspectes tan emocionals com la llengua que compartim i la defensa de la nostra cultura, fins al fet de ser ciutats turístiques, banyades per la nostra mar mediterrània, i amb segles d'història a l'esquena”. I va afegir: “El caràcter obert de les nostres gents, la bona gastronomia, l'enologia i el meravellós patrimoni natural i històric també són trets distintius de les nostres regions”.

Amb aquestes paraules, l’alcalde Ricomà va tancar el cercle de la commemoració dels 50 anys d'agermanament entre Tarragona i l'Alguer i van renovar compromís de col·laboració adquirit fa ja cinc dècades.

La commemoració va començar a Tarragona amb una visita el passat mes de setembre coincidint amb les festes de Santa Tecla, encapçalada pel Síndic d’Alguer.

Segells de reconeixement d'administració oberta