Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Ciutadania, Relacions ciutadanes i entitats Notícies 2022 L'alcalde presideix la celebració de la Cruz de Mayo

L'alcalde presideix la celebració de la Cruz de Mayo

L'alcalde presideix la celebració de la Cruz de Mayo

L’acte ha estat organitzat per les associacions de veïns del Barri del Port, el Cristo del Buen Amor i l’Associació Cultural i Folklòrica Andalusa
30/04/2022

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presidit aquest dissabte l’acte inaugural de la primera edició de la celebració de la Cruz de Mayo que organitzen l'associació de veïns del Barri del Port, la Confraria del Cristo del Buen Amor i l’Associació Cultural i Folklòrica Andalusa. Aquesta festa popular andalusa ha omplert d’actuacions artístiques i musicals i passejos amb cavalls i carros la plaça dels Carros. 

L’alcalde ha expressat que "és una sort tenir una festa d'origen andalús com és la Cruz de Mayo a la plaça dels Carros de Tarragona, que ompli la plaça de vida i festa cultural". Ricomà també ha agraït i felicitat per la iniciativa a tots els organitzadors.

La presidenta de l’Associació Cultural i Folklòrica Andalusa, Luisa Márquez, ha explicat que “la festa té l’origen en la col·locació de creus florides en patis i carrers”. Per la seva banda, Ivan Medina, representant de la Confraria del Cristo del Buen Amor, ha destacat que "com a entitat volem impulsar activitats tot l’any, més enllà de la Setmana Santa". 

L'acte, que ha coincidit amb el mercat de la plaça dels Carros, ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria de Comerç de l'Ajuntament de Tarragona i l’empresa de Mercats. Segons el president de l’empresa de Mercats i conseller de Comerç, Dídac Nadal, també present aquest matí, “mantenim la voluntat de dinamitzar el mercat de la plaça dels Carros amb activitats variades i per a tots els públics”. Per a Nadal, “els actes programats per aquest cap de setmana són una mostra notòria de la diversitat social, comercial i cultural que caracteritzen els mercats de la nostra ciutat”. 

Segells de reconeixement d'administració oberta