Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Ciutadania Notícies 2022 Tarragona nomena Montserrat Nadal Filla Predilecta de la ciutat

Tarragona nomena Montserrat Nadal Filla Predilecta de la ciutat

Tarragona nomena Montserrat Nadal Filla Predilecta de la ciutat

L’alcalde Ricomà ha fet entrega del guardó i ha destacat “la seva tasca pionera i referent en el món de la viticultura”
Tarragona nomena Montserrat Nadal Filla Predilecta de la ciutat Montserrat Nadal rep el guardó de filla predilecta. Foto: Tjerk van der Meulen.
24/03/2022

L’Ajuntament de Tarragona ha entregat aquesta tarda la distinció de Filla Predilecta de la ciutat a la tarragonina Montserrat Nadal, per la seva tasca professional com a referent en el món del vi i un pilar imprescindible de la innovació al Priorat.

L’acte l'ha obert el conseller d’Educació, Ocupació, Desenvolupament Econòmic i Memòria Històrica de l'Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, que ha glossat la trajectòria de la homenatjada i ha destacat "la peça clau que representa Nadal per entendre la viticultura a casa nostra".

L'alcalde, Pau Ricomà, li ha lliurat el diploma que li va concedir per unanimitat el Ple de l’Ajuntament de Tarragona. "Montserrat Nadal ha obert un camí en un món molt masculinitzat i ho ha fet a base de coneixement, treball, personalitat i sobretot generositat", ha destacat l’alcalde Ricomà. "Tot això la fa mereixedora del millor reconeixement que es pot rebre de la ciutat", ha afegit. 

Montserrat Nadal ha rebut emocionada el guardó al saló de plens de l’Ajuntament i ha agraït al consistori "fer-la mereixedora d'aquest privilegi, distinció que lluïré amb orgull com a ambaixadora de la ciutat allà on vagi", ha expressat.

Un referent de la viticultura a casa nostra

Montserrat Nadal Roquet-Jalmar és llicenciada en Ciències biològiques l’any 1982 per la Universitat de Barcelona i en enginyeria agrícola el 1984 per la Universitat Politècnica de Catalunya. És doctora l’any 1993 amb: Estudi dels factors ecològics i de les condicions de maduració del "cabernet sauvignon" per obtenir vins de qualitat al Priorat i realitza diverses estades a l’estranger. 

Entre 1985 i 1988 imparteix classes de viticultura al grau de Formació Professional de Falset i el 1988 s’incorpora a la recent creada Escola d’Enologia de Tarragona. Entre 1989 i 2019 és professora de viticultura a la Facultat d’Enologia de Tarragona. Dirigeix la finca i Celler experimental Mas dels Frares des de 2004 a 2011 i és delegada per Tarragona de la secció de viticultura de l’ICEA (Institució Catalana d’Estudis Agraris) des de 2014. 

Des de 1995 és coordinadora i docent en cursos de tast de vins i des de 2004 gestiona el panell de tast pel concurs de la DO Tarragona i participa en el de la qualificació de vins de la DO Penedès i DOQ Priorat. Forma part del panell de tast dels premis Vinari a Catalunya. Ha estat dirigint com enòloga la producció de vi en dues petites empreses del Priorat entre els anys 1998 i 2010. 

Actualment participa en el postgrau de Gestió d’Empreses vitivinícoles de la Fundació URV i en la docència del curs de Sommelier professional. Cursos que han permès trencar tòpics i han aconseguit fer arribar, a través de la figura del sommelier, la cultura del vi al consumidor final. 

Ha treballat en línies de recerca sobre la influència del canvi climàtic en la viticultura, la lluita ecològica contra les malalties de la vinya, la repercussió de l’estrès hídric o la caracterització de varietats i perfils aromàtics. 

Segells de reconeixement d'administració oberta