Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Ciutadania, Relacions ciutadanes i entitats Notícies 2023 L'alcalde entrega la Medalla d'Or de la ciutat al Centre Excursionista de Tarragona

L'alcalde entrega la Medalla d'Or de la ciutat al Centre Excursionista de Tarragona

L'alcalde entrega la Medalla d'Or de la ciutat al Centre Excursionista de Tarragona

L’ Ajuntament ha atorgat aquest reconeixement a una entitat 'que ha aconseguit crear una comunitat que comparteix valors, hobbies i vivències', en paraules de l’alcalde Rubén Viñuales
L'alcalde entrega la Medalla d'Or de la ciutat al Centre Excursionista de Tarragona Foto: Tjerk van der Meulen
24/10/2023

El Centre Excursionista de Tarragona té des d'aquest dimarts la Medalla d'Or de la ciutat, que ha rebut aquest vespre de mans de l’alcalde, Rubén Viñuales. A l’acte de lliurament, el conseller d’Esports i Turisme Esportiu, Berni Álvarez, ha desglossat la trajectòria de més de 50 anys del Centre Excursionista de Tarragona, que els fa mereixedors de la Medalla d’Or, formant part del teixit social de la ciutat. 

La història del Centre Excursionista de Tarragona es remunta als inicis del segle XX, amb el Grup Excursionista Muntanyenc (1923) i l’Agrupació Excursionista Ginesta (1929), que al 1972 van decidir fusionar-se i crear l’organització com es coneix a dia d’avui. Però molt abans, l’any 1895, ja es va fundar a Tarragona la Secció Excursionista de l’Ateneu Tarra­conense de la Classe Obrera, organitzant excursions i visites a espais propers a la ciutat. Entre d’altres, el Centre ha fet cims com el de l’Everest (8.848m), l’Annapurna (8.091m) o el K2 (8.611m).

L’alcalde Viñuales ha lliurat la medalla i el diploma corresponent a Jordi Aluja, president de l’organització, que ha agraït aquest reconeixement al consistori tarragoní. Així mateix, ha destacat la trajectòria d'una entitat que "ha aconseguit crear una comunitat que comparteix valors, hobbies i vivències. Una comunitat que no deixa ningú enrere i que no para de créixer. On l'edat no és obstacle i on l'esport es converteix en teràpia, salvavides i refugi". 

Seguidament, s’ha procedit a la interpretació de dues peces musicals, el Popurri Diatònic i la Polca d’Ours a càrrec dels alumnes de l’Escola Municipal de Música de Tarragona Gabriel Caudet, Pol Miracle i Magí Pijoan. 

L'Esbart de Santa Tecla ha tancat l'acte amb un ball en homenatge a l'entitat premiada.

Segells de reconeixement d'administració oberta