Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Ciutadania, Relacions ciutadanes i entitats Notícies 2023 L'alcalde Viñuales felicita Elena Posada pels seus 100 anys

L'alcalde Viñuales felicita Elena Posada pels seus 100 anys

L'alcalde Viñuales felicita Elena Posada pels seus 100 anys

Nascuda a San Emiliano de Babia el 1923, va viure als dos primers pisos construïts a Sant Salvador
 L'alcalde Viñuales felicita Elena Posada pels seus 100 anys Foto: Tjerk van der Meulen
26/08/2023

Aquest dissabte, 26 d’agost, l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha visitat Elena Posadas, que ha celebrat el seu 100 aniversari amb un dinar al restaurant Mas Roselló.

 

Elena Posadas va néixer el 28 d’agost de 1923 a San Emiliano de Babia, a Lleó. Era la petita de tres germanes. El seu pare, Cecilio, era guàrdia civil. Aquest fet, i els diferents canvis de destinació de Cecilio, van motivar que durant la seva infància i adolescència es traslladés de municipi diverses vegades, sempre amb la seva mare, Rosario, i les seves dues germanes grans, María i Victorina.

Quan Elena tenia 13 anys, va esclatar la Guerra Civil, que va passar entre Bañeza i Lleó capital. Als 16 anys, va començar a treballar amb un sastre. També ajudava la seva germana, María, que era modista. Als 22 anys va ser una de les primeres telegrafistes i auxiliars administratives de l’estació telegràfica del poble d’Alija. Allà, va treballar durant 15 anys.

El 7 de novembre de 1949 es va casar amb Celestino, que va arribar a Alija des de Valls, on tenia plaça de funcionari. Els cinc primers anys de matrimoni els van passar a Alija, on van néixer quatre dels seus nou fills. Més tard es van traslladar a Navaleno (Sòria), on van néixer els altres cinc fills.

Es van traslladar a Valls, ja que Celestino va recuperar la seva plaça de funcionari. Un cop establerts, Elena va buscar feina i va entrar a treballar com a modista a la casa Domènech, una de les més reconegudes de Valls.

Després de dos anys vivint a Valls, es va començar a construir el barri de Sant Salvador i la família d’Elena va traslladar-se als dos primers pisos del barri, que els van concedir per ser família nombrosa.

Entre les gran aficions d’Elena, destaca viatjar. Amb Celestino, que va morir el 1994, van viatjar per tota Espanya. El seu primer viatge a l’estranger el va ser sola, a Roma, i des de llavors ha visitat quantitat de països com Marroc, Ecuador, Colòmbia, Egipte, França o Brasil, entre d’altres.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta