Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Europe Direct El Banc d'Espanya, epicentre de les activitats del Dia d'Europa a Tarragona

El Banc d'Espanya, epicentre de les activitats del Dia d'Europa a Tarragona

El Banc d'Espanya, epicentre de les activitats del Dia d'Europa a Tarragona

L’Associació d’Antics Funcionaris de la UE celebrarà a la ciutat la seva trobada anual coincidint amb la celebració del 9 de maig.
El Banc d'Espanya, epicentre de les activitats del Dia d'Europa a Tarragona D'esquerra a dreta, Jordi Garcia-Petit, d'AIACE; Francesc Roca, conseller responsable d'Europe Direct, i Jose Luis Marbán, d'AIACE, aquest matí durant la presentació dels actes del Dia d'Europa. Foto: Mauri.
02/05/2018

Amb motiu del Dia d'Europa, l'Ajuntament de Tarragona, a través del centre d'informació Europe Direct, organitza un seguit d'activitats per commemorar la pau i la unitat del continent i difondre el funcionament de la Unió Europea. La data coincideix amb l'aniversari de la històrica "Declaració de Schuman", pronunciada a París l'any 1950 per l'aleshores ministre francès d'Afers Exteriors, Robert Schuman, que es considerà l'inici de la Unió Europea actual.

La celebració de les activitats es fa coincidint amb la confirmació de la continuïtat de l'oficina Europe Direct a Tarragona tres anys més, fins al 2020.

Les activitats previstes són les següents:

  • El 2 de maig, a les 19.30 h i al Tradicionarius (c. Antoni Rovira i Virgili 32), tindrà lloc una nova sessió del cicle #eurotertúlies. Serà a càrrec d'Oriol Lázaro sota el títol "Com incidir a la legislació europea?".
  • Dilluns 7 de maig, a les 12 hores, tindrà lloc al Seminari la taula rodona "Nous equilibris nord/sud en l'espai europeu", amb motiu de la reunió anual de l'Associació d'Antics Funcionaris de la UE a Tarragona (AIACE). Els participants a la taula rodona seran: Joaquin Díaz Pardo, President de l'AIACE Internacional; Santiago Castellà, professor de Dret Internacional de la URV; Jordi Garcia-Petit, antic director del Comitè de les Regions de la UE i Alfonso González Finat, antic director de Xarxes Transeuropees de la Comissió Europea.
  • El dia 9 de maig, dia d'Europa, de 10 a 12 hores, als Jardins del Banc d'Espanya, alumnes de 5è de primària de tres escoles diferents de Tarragona realitzaran tres partides de la versió del joc de l'oca 'Tira el Dau i descobreix Europa', dinamitzades per Ateneu l'Europeu, el personatge més peculiar de la Unió Europea (UE), per a una major interacció amb els participants. Prèviament Europe Direct Tarragona haurà impartit una xerrada sobre la UE a les escoles que participen de la iniciativa, perquè els nens coneguin Europa, els seus Estats Membres i les seves institucions, així com geografia i història del continent. Tots els participants rebran un distintiu com a ciutadans europeus i els quatre equips guanyadors podran participar d'un espectacle de música i màgia d'Ateneu l'Europeu, basat en l'Europa dels ciutadans, per aprendre els valors fonamentals de la Unió Europea.
  • Dimecres 9 de maig, a les 12.30 hores, tindrà lloc l'acte Institucional a l'Ajuntament de Tarragona amb l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros i el conseller Francesc Roca, per commemorar el dia d'Europa. Aquell 9 de maig s'il·luminaran de blau la façana de l'Ajuntament de Tarragona i la Torre dels Vents i, d'altra banda, els vehicles de l'EMT lluiran la bandera europea.
  • Dijous 10 de maig a les 10 hores hi haurà la xerrada "Què vol dir ser ciutadà europeu" per als alumnes de batxillerat de l'Escola La Salle Tarragona.
  • Divendres 11 de maig, a partir de les 10 hores, tindrà lloc la Jornada "L'economia circular i els emprenedors", a la Sala de Graus del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (URV).
  • Dimarts 15 de maig a les 18 hores hi haurà la xerrada "Europa i tu" a la llar de Jubilats de Tarragona.
Segells de reconeixement d'administració oberta