Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Europe Direct El Centre d'Informació Europe Direct TGN es consolida com a punt d'informació de la UE fins al 2020

El Centre d'Informació Europe Direct TGN es consolida com a punt d'informació de la UE fins al 2020

El Centre d'Informació Europe Direct TGN es consolida com a punt d'informació de la UE fins al 2020

El Centre d'Informació Europe Direct TGN es consolida com a punt d'informació de la UE fins al 2020 Activitats organitzades per Europe Direct durant l'any passat. Foto: Europe Direct
02/03/2018

La Comissió Europea ha renovat el conveni amb el Centre d'Informació Europe Direct Tarragona durant tres anys més. Aquesta col·laboració donarà continuïtat a la seva activitat apropant les institucions i la legislació de la Unió Europea (UE) a la ciutadania: particulars, empreses, professionals, escoles..., tal com ha vingut fent els darrers anys, gràcies a l'aposta europeista de l'Ajuntament de Tarragona al territori.

Ho farà, com fins ara, a través de l'edició de publicacions i material didàctic, assessorament, organització de jornades, debats, xerrades i activitats sobre qualsevol qüestió relacionada amb la Unió, com per exemple, quines opcions tenen els joves per estudiar i/o treballar en qualsevol dels Estats membres de la UE? Com pot ajudar la UE a les empreses i als emprenedors? Com funcionen i quines són les institucions europees?

La seva tasca d'informació ha estat valorada molt positivament i per això ha estat seleccionada com un dels punts d'informació europeus per al període 2018-2020 juntament amb altres 35 oficines entre un total de 66 que es presentaven a tot l'Estat espanyol. A més, a partir d'ara i durant els pròxims tres anys, període en què estarà vigent el conveni, té la voluntat d'arribar més enllà de la ciutat de Tarragona, ja que la subvenció s'ha incrementat dels 25.000 als 31.350 euros l'any, el màxim que es concedeix a aquests centres d'informació de la Unió.

I a partir d'ara...
Aquest 2018 Europe Direct TGN continua amb la seva activitat i encetarà l'any amb la cinquena edició de la Simulació del Parlament Europeu, una jornada amb què els estudiants universitaris i de batxillerat del territori tenen l'oportunitat de convertir-se en eurodiputats per un dia i conèixer en primera persona com funciona aquesta institució. A la Simulació i les activitats amb la Universitat se sumarà la tradicional celebració del Dia d'Europa, el 9 de maig, quan l'oficina coordina una programació que inclou xerrades, concerts, debats o exposicions. Enguany també es durà a terme un programa per a les escoles consolidat on, a partir d'ara, a més del joc de l'oca i les xerrades, compta amb la dinamització del personatge Ateneu l'Europeu perquè els més petits descobreixin els valors europeus. Igualment, aquest 2018 l'oficina Europe Direct Tarragona se sumarà a l'Any Europeu del Patrimoni Cultural.

Més de 500 oficines Europe Direct a tota la UE
L'oficina de Europe Direct TGN forma part de la Xarxa de Centres d'Informació des de l'any 2009. A tot Europa hi ha més de 500 punts d'informació repartits pels 28 estats membres. A Catalunya, a més de l'oficina de Tarragona s'hi han de sumar les de Girona i Lleida.

Treball conjunt amb institucions del territori
Algunes d'aquestes activitats l'oficina europea les fa en col·laboració amb altres institucions i entitats del territori, com ara la Universitat Rovira i Virgili (URV), juntament amb la qual organitzen el cicle #eurotertúlies per parlar sobre qüestions d'Europa en un ambient distès. També amb la URV va participar al desembre en la III Jornada d'Emprenedoria Social, en l'organització del Mòdul Jean Monnet sobre polítiques de la UE contra la pobresa o, fa tot just unes setmanes, en el Curs sobre igualtat de gènere, dirigit al professorat de secundària i cicle superior de Primària, entre altres.

Segells de reconeixement d'administració oberta