Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Europe Direct Estudiants universitaria es converteixen en parlamentaris europeus durant un matí

Estudiants universitaria es converteixen en parlamentaris europeus durant un matí

Estudiants universitaria es converteixen en parlamentaris europeus durant un matí

Aquest dimecres s’ha celebrat la VII Simulació del Parlament Europeu
07/04/2021

La Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili (URV), el centre Europe Direct Tarragona (EDTgn) i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona han organitzat aquest dimecres, en sessió en línia, una nova simulació del Parlament Europeu. Una vuitantena d’estudiants de la URV han conegut per mitjà de la docència i la simulació, l’estructura i les funcions de la institució parlamentària europea i la tasca dels diputats que la representen.

Durant tot el matí, els alumnes s’han convertit en eurodiputats per un dia per debatre entorn de quatre grans temes de la política europea: Green Deal (Pacte Verd Europeu), les migracions al Mediterrani, les relacions entre el Regne Unit i la Unió Europea, i la transformació digital de la UE.

La dinàmica ja s’ha validat altres anys. Els participants s’han reunit en grups polítics i en comissions parlamentàries, per treballar prèviament la sessió plenària. En la simulació hi hagut quatre grups polítics: democratacristians europeus, socialdemòcrates, liberals i esquerra verda; així com quatre comissions parlamentàries: Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària; Afers Exteriors; Ocupació i Afers Socials i, finalment, Indústria, Recerca i Energia. Al migdia, s’han presentat quatre propostes de resolucions, que han estat debatudes i votades en una sessió plenària telemàtica. L’exvicepresident del Parlament Europeu Joan Colom, membre de la Mesa en la V legislatura, de 1999 a 2004, ha presidit des de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona aquest Ple en línia.

Segells de reconeixement d'administració oberta