Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Europe Direct Jornada “Per una Europa més teva, pren la iniciativa”

Jornada “Per una Europa més teva, pren la iniciativa”

Jornada “Per una Europa més teva, pren la iniciativa”

Demà dimarts al Consell Comarcal del Tarragonès, a partir de les 17h.
Jornada “Per una Europa més teva, pren la iniciativa” Cartell de la Jornada
29/10/2012

 

Des del passat mes d’abril, la ciutadania europea pot proposar legislació en algun dels àmbits de competència de la Comissió Europea a través de la “Iniciativa Ciutadana Europea” ( ICE), una nova eina per a la participació ciutadana europea que ofereix noves oportunitats i planteja nous reptes.

La Iniciativa Ciutadana Europea ofereix a la ciutadania noves possibilitats per influir en les polítiques de la UE. La ICE contempla que un milió de ciutadans/es de la Unió Europea procedents de com a mínim set Estats membres, poden demanar a la Comissió Europea que proposi legislació en algun dels seus àmbits de competència.

El proper dia 30 d’octubre es durà a terme la jornada “Per una Europa més teva, pren la iniciativa” al Consell Comarcal del Tarragonès amb l'objectiu d’apropar de forma didàctica i entenedora a la ciutadania catalana les diferents maneres que té de participar en les institucions comunitàries i en la construcció de la democràcia europea. Diferents actors institucionals, experts i representants de la societat civil debatran sobre el contingut, les característiques i el procediment per a presentar una ICE, les oportunitats que obre per a l'exercici de la ciutadania europea, sense oblidar les incògnites que encara planteja.

“Per una Europa més teva, pren la iniciativa” és una jornada organitzada pel Programa d’Innovació i Qualitat Democràtica del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya i que compta amb el suport, entre d’altres, de l’Ajuntament de Tarragona, l’oficina Europe Direct Tarragona i el Consell Comarcal del Tarragonès.

Més informació: Europe Direct Tarragona, plaça Imperial Tarraco s/n tel. 977 296 181 o [email protected]

Segells de reconeixement d'administració oberta