Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Europe Direct Jornada "Polítiques d'Igualtat de Gènere en el marc de la Unió Europea"

Jornada "Polítiques d'Igualtat de Gènere en el marc de la Unió Europea"

Jornada "Polítiques d'Igualtat de Gènere en el marc de la Unió Europea"

Organitzada per Europe Direct Tarragona i l'Observatori de la Igualtat de la URV, tindrà lloc demà al matí
Jornada "Polítiques d'Igualtat de Gènere en el marc de la Unió Europea" Cartell promocional amb el detall del programa d'actes.
19/04/2018

El Centre d'Informació Europe Direct de l'Ajuntament de Tarragona i l'Observatori de la Igualtat de la URV organitzen la Jornada "Polítiques d'Igualtat de Gènere en el marc de la Unió Europea", amb la intervenció de l'eurodiputat, Ernest Urtasun, que tindrà lloc a Tarragona demà divendres, 20 d'abril, a partir de les 10.30 h. L'objectiu de la jornada és reflexionar sobre les dificultats i reptes de la implementació de polítiques d'igualtat de gènere en l'àmbit local i comarcal de l'administració pública.

En aquesta jornada hi participarà Ernest Urtasun, eurodiputat i membre de la Comissió de Drets de la Dona i Igualtat de Gènere del Parlament Europeu. Presentarà els avenços que es proposen en l'àmbit de la política fiscal amb perspectiva de gènere a la Unió Europea i els últims informes sobre els quals està treballant la comissió parlamentària.

A continuació tindrà lloc una taula rodona amb la intervenció de responsables locals d'igualtat que exposaran les dificultats que troben per l'aplicació efectiva de les polítiques d'igualtat. Hi intervindran Montserrat Flores Juanpere, regidora de Participació, Ciutadania i Transparència de l'Ajuntament de Reus; Gemma Arantzazu Ros, cap de serveis a la Ciutadania i Polítiques d'igualtat de l'Ajuntament de Tarragona; Reyes Fuella Batista, coordinació tècnica del SIAD del Ajuntament de Valls, i Anna Aragonés Roc, alcaldessa de Riudecols i consellera comarcal de l'àrea de Serveis a la Ciutadania.

G-Net Equality Training Network
La jornada és fruït del projecte Jean Monnet Network G-Net Equality Training Network: EU contributions to gender mainstreaming and citizenship, finançat en el marc del programa Erasmus+ i que, durant els darrers tres anys, ha coordinat la URV amb set universitats europees i llatinoamericanes. L'objectiu és generar continguts educatius d'alta qualitat en el camp de la integració europea i difondre les bones pràctiques d'aquest procés a tercers països. S'elaboraran recursos i es dissenyarà la metodologia docent per impartir formació virtual i presencial sobre la perspectiva de gènere i el procés d'integració europea adreçada a diferents públics.

Segells de reconeixement d'administració oberta