Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Europe Direct La Comissió Europea renova la confiança amb l'oficina Europe Direct Tarragona

La Comissió Europea renova la confiança amb l'oficina Europe Direct Tarragona

La Comissió Europea renova la confiança amb l'oficina Europe Direct Tarragona

Després de dotze anys, EDTGN es consolida així com un dels gairebé 500 punts d’informació que la Unió Europea té arreu dels 27 Estats membres, entre els quals 37 són a l’Estat espanyol
La Comissió Europea renova la confiança amb l'oficina Europe Direct Tarragona Fotografia: Manel R. Granell
14/07/2021

Europe Direct Tarragona (EDTGN) continuarà sent l’oficina d’informació de la Unió Europea al territori, després que la Comissió Europea hagi renovat per cinc anys més el conveni que manté amb l’Ajuntament de Tarragona des de l’any 2009 per apropar la realitat de la UE a la ciutadania del territori. Després de dotze anys, EDTGN es consolida així com un dels gairebé 500 punts d’informació que la Unió Europea té arreu dels 27 Estats membres, entre els quals 37 són a l’Estat espanyol. Destaca l’estreta col·laboració amb l’oficina del Parlament Europeu a Barcelona, i els EDs de Girona, Lleida i Balears.  

La renovació d’aquesta confiança s’ha fet efectiva aquest matí, amb un acte en el que ha participat el conseller Manel Castaño que ha felicitat a la coordinadora de l’oficina, Marta Domènech i ha agraït la presència de Carlota Martí, en representació de la Comissió Europea a Barcelona. Castaño ha destacat la importància d’aquest ens i ha afegit que “en moments tan difícils com els que estem vivint per la pandèmia de la covid-19, Europa té l’oportunitat de posar en valor el seu potencial” i “des del treball local podem aportar-hi molt”. Carlota Martí ha destacat “el bon treball que s’ha fet i es farà a l’oficina de Tarragona, sobretot en la vessant educativa, que en destaca principalment”. Finalment Domènech ha emfatitzat “els bons fruits que ha donat a la ciutat el treball amb les escoles, instituts i també amb la universitat, que ens comprometen a continuar en aquest sentit”.  

 

‘Tots som Europa’ 

S’enceta així una nova etapa de col·laboració, amb una nova imatge, renovada, i un lema: ‘Tots som Europa’, amb el qual EDTGN continuarà apostant per organitzar activitats amb diversos sectors de la societat tarragonina, fomentant la participació, el coneixement i el debat sobre el futur de la UE a casa nostra.  

Entre els serveis de l’oficina hi ha l’assessorament tècnic i logístic per desenvolupar projectes i programes europeus, així com l’edició de materials didàctics i informatius. Un dels pilars forts d’EDTGN en aquests anys ha estat fomentar el sentiment europeu i donar a conèixer els valors fundacionals i el funcionament de les institucions de la UE entre els alumnes tarragonins de totes les edats, des de Primària fins a la Universitat.  

Sota el lema ‘Units en la diversitat’, s’organitzen xerrades i activitats als centres escolars, que tenen a la seva disposició diversos recursos educatius per treballar la UE a l’aula, inclosa la Simulació del Parlament Europeu. També es promouen debats, jornades i xerrades, en col·laboració amb empreses i institucions del territori.   

 

Europa verda i digital 

La notícia arriba en un moment clau, quan des del territori s’està treballant per a la recuperació econòmica, amb el paquet d’ajuts Next Generation UE per impulsar reformes i inversions per fer front als efectes de la pandèmia, i amb la mirada posada en dues fites importants per a la Unió: el Pacte Verd (Green Deal) per combatre el canvi climàtic i l’impuls digital per afrontar els reptes del futur.  

EDTGN continuarà, doncs, treballant per crear sinergies al territori que afavoreixin aquesta transició cap a una economia més sostenible i digital. Així, després de la campanya interpel·lant als tarragonins sobre ‘I tu que fas pel Medi Ambient?’, s’està donant a conèixer als mercats i escoles de la ciutat l’estratègia ‘Del Camp a Taula’, que promou redissenyar el sistema alimentari com un dels pilars del Green Deal i l’objectiu de ser un continent climàticament neutre de cara al 2050. 

Per continuar promovent aquest debat també es convida a la ciutadania tarragonina, empreses, associacions i mitjans de comunicació del territori a participar en la Conferència sobre el futur de la UE, facilitant des d’EDTGN diferents fórmules, tan presencials com en línia, per contribuir activament en la construcció d’una Unió més just i inclusiva, en la línia dels fons regionals #UEinmyregion.  

Per estar al cas de l’actualitat d’EDTGN, l’oficina disposa d’una pàgina web: europedirect.tarragona.cat i perfils a les xarxes socials: twitter, instagram i facebook

 

Segells de reconeixement d'administració oberta