Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Europe Direct La Comissió Europea pregunta: 'Voleu mantenir el canvi d'hora?'

La Comissió Europea pregunta: 'Voleu mantenir el canvi d'hora?'

La Comissió Europea pregunta: 'Voleu mantenir el canvi d'hora?'

Fins al 16 d'agost hi ha temps per a participar en una consulta popular que vol conèixer l'opinió ciutadana sobre el canvi d'hora a l'estiu
La Comissió Europea pregunta: 'Voleu mantenir el canvi d'hora?' Europa pot opinar sobre les disposicions de l'horari d'estiu, que contemplen el canvi d'hora dos cops a l'any.
10/07/2018

La Comissió Europea ha decidit revisar les disposicions actuals sobre l'horari d'estiu per a determinar si cal canviar-les, arran de diverses peticions ciutadanes, del Parlament Europeu i de determinats Estats membres de la UE. Per això, s'ha obert una enquesta en línia a la pàgina web de la Comissió Europea on particulars, representants d'empresa o entitats poden desar les seves respostes. A més, totes aquelles empreses i/o entitats que hagin elaborat documentació al respecte podran afegir-les a l'enquesta.

El qüestionari només estarà disponible en línia fins al 16 d'agost. Un cop rebuts i analitzats els resultats, la Comissió Europea s'ha de pronunciar per a mantenir el sistema actual d'endarreriment a l'octubre i d'avançament d'una hora al març, o bé, abolir-lo per a tota la UE.

A la Unió Europea, les disposicions sobre l'horari d'estiu, sotmeses a la Directiva 2000/84/CE, contemplen el canvi d'hora dos cops l'any per tenir en compte l'evolució de la llum del dia i aprofitar la seva disponibilitat en un determinat període.

Segells de reconeixement d'administració oberta