Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Europe Direct L'Ajuntament de Tarragona se suma a la celebració del Dia d'Europa

L'Ajuntament de Tarragona se suma a la celebració del Dia d'Europa

L'Ajuntament de Tarragona se suma a la celebració del Dia d'Europa

L’Ajuntament de Tarragona a través del centre d’informació Europe Direct Tarragona, se sumarà el proper diumenge 9 de maig a la celebració del Dia d’Europa. Els actes commemoratius es van iniciar el 23 d’abril i finalitzaran 28 de maig.
L'Ajuntament de Tarragona se suma a la celebració del Dia d'Europa Imatge: replantat arbres a la plaça d’Europa de la ciutat de TarragonaManel R. Granell
07/05/2021

Durant aquests dies se succeeixen les activitats organitzades per l’oficina d’informació europea de Tarragona (EDTgn), amb l’objectiu d’apropar l’actualitat i les polítiques europees a la ciutadania tarragonina. Com és tradicional, el 9 de maig s’il·luminarà del color blau de la Unió la façana de l’Ajuntament de Tarragona, i els autobusos lluiran banderetes de la UE.

Aquest cap de setmana, EDTgn col·labora amb dues entitats mediambientals del territori per impulsar neteges d’espais naturals en el marc del Let’s Clean Up Europe. Dissabte ho fan el Fòrum d’Estudiants Europeus (AEGEE), una de les organitzacions interdisciplinàries d’estudiants més grans d’Europa, al voltant del Fortí de la Reina. I diumenge, Al Camp Residu Zero netejarà els camins del voltant de l’hospital Sant Joan. En ambdós casos cal inscripció prèvia i EDTGN els aporta material.

En el terreny de l’Europa Verda, EDTgn col·labora en la campanya #UnÁrbolParaEuropa, amb la qual els participants en el Pla d’Ocupació de jardineria del programa Treball als Barris de Tarragona Impulsa han replantat arbres a la plaça d’Europa de la ciutat de Tarragona, la rotonda d’accés principal a la ciutat des de la carretera de Reus. Aquesta plantada també se suma als diferents actes al voltant d’apropar la UE a la ciutadania tarragonina.

 

Activitats als centres educatius

Entre les activitats que ja s’han dut a terme, destaquen les xerrades a centre educatius sobre la Unió Europea en una desena d’escoles i instituts de la ciutat i la comarca, com Torredembarra i el Morell, adaptades al curs escolar. A més, recentment es va celebrar una nova simulació del Parlament Europeu a Primària, en aquest cas per als alumnes de 6è curs de la mateixa escola.

Aquesta setmana s’ha fet una xerrada per conèixer el procés de selecció i els consells per preparar les oposicions a ser un dels 40.000 funcionaris de la UE, dins la I Fira Virtual d’Ocupació de la Universitat Rovira i Virgili. També amb la universitat es va fer fa uns dies una visita virtual a les institucions europees.

 

Origen del Dia d’Europa

El diumenge 9 de maig se celebra el dia d’Europa, coincidint amb l’aniversari de la històrica “Declaració de Schuman”, pronunciada a París l’any 1950 per l’aleshores ministre francès d’Afers Exteriors Robert Schuman, que es considerà l’inici de la Unió Europea actual, basada en la pau i la unitat del continent.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta