Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Europe Direct 'M'agrada l'amanida' amb Europe Direct TGN

'M'agrada l'amanida' amb Europe Direct TGN

'M'agrada l'amanida' amb Europe Direct TGN

'M'agrada l'amanida' amb Europe Direct TGN Fotografia: Alumnes de 3r primària Escola Campclar
27/12/2017

 

L’Oficina Europe Direct Tarragona dóna suport al programa ‘Fer Salut Mola’, impulsat pel Servei de Promoció de la Salut - Salut Escolar de l’Ajuntament de Tarragona per fomentar hàbits saludables entre els escolars de la ciutat. La iniciativa, que promou la dieta mediterrània, va adreçada als infants de 8 i 9 anys, que estan a 3r curs d’Educació Primària. Fins al moment ja hi han participat 225 alumnes de set escoles de Tarragona: Campclar, Ponent, Mediterrani, La Floresta, Riuclar, El Serrallo i La Salle Torreforta.

 

Tots ells han creat, amb l’ajuda dels seus pares, la recepta d’una amanida saludable després d’una activitat a l’escola en la qual van conèixer la piràmide de l’alimentació i  la importància de la dieta mediterrània. Les receptes havien de complir uns requisits: incloure aliments diferents i de molts colors, així que han incorporat vegetals de fulla verda, verdures i fruites de temporada, de vegades combinats amb llegums i cereals, fruita seca i herbes aromàtiques, entre altres aliments. Tot plegat per aprendre que menjar sa i equilibrat és fonamental per a la nostra salut i benestar.

 

L’anàlisi de les diferents receptes permet a nens i nenes reflexionar sobre la necessitat de consumir aliments saludables, a base de fibra, vitamines i minerals. A més, durant l’activitat se selecciona una de les receptes que han fet els alumnes i tots participen en la seva elaboració al menjador de l’escola, de manera que tots els participants tasten l’amanida.

 

Finalment, i per tal de posar en pràctica els coneixements adquirits amb el ‘Fer Salut Mola’, Europe Direct TGN obsequia els alumnes que fan aquesta activitat amb una carmanyola per poder portar a l’escola cada matí el seu esmorzar saludable, incorporant nous aliments a la seva dieta.

Segells de reconeixement d'administració oberta