Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Europe Direct S'ha celebrat a Tarragona una jornada sobre "Reptes i beneficis de l'ampliació de la UE"

S'ha celebrat a Tarragona una jornada sobre "Reptes i beneficis de l'ampliació de la UE"

S'ha celebrat a Tarragona una jornada sobre "Reptes i beneficis de l'ampliació de la UE"

Europe Direct Tarragona i la URV han organitzat aquest debat en col·laboració amb una universitat polonesa
14/12/2012

 

Prop d'una setantena de persones han participat aquest dijous a la jornada "Reptes i beneficis de l'ampliació de la UE" que s'ha celebrat a la sala de juntes de la facultat de dret, al Campus Catalunya.

La inauguració de la jornada ha anat a càrrec del regidor de Relacions Ciutadanes de l'Ajuntament de Tarragona, Francisco Zapater, del degà de la facultat de dret de la URV, Dr. Alfons González, i el professor de Dret Internacional Públic, Dr. Santiago Castellà.

La Comissió Europea va engegar a començaments d'aquest any un programa amb l'objectiu d'estimular i contribuir a un debat públic ben informat sobre la política d'ampliació de la UE, mitjançant la producció i difusió de programes de televisió, o l'organització d'activitats de sensibilització, com ara esdeveniments culturals o esportius.

Fa uns mesos, des de la universitat d’Economia de Bydgoszcz, Polònia, es van posar en contacte amb Europe Direct Tarragona per col·laborar en l’organització d’un programa de conferències que es fan a deu estats membres de la UE. L'oficina Europe Direct Tarragona va agafar el compromís de participar en aquest projecte i per aquest motiu va demanar a la URV, en concret amb la Facultat de Dret que l'acompanyés en aquest projecte.

La voluntat d'aquesta activitat és introduir l'ampliació de la UE dins l'esfera pública, per tal de superar mites i falses expectatives entre la ciutadania, trencar els prejudicis, i presentar els països candidats: Balcans occidentals, Turquia, i Islàndia.

Per l’oficina Europe Direct i per l’Ajuntament és important col·laborar en activitats d’aquest tipus amb la URV, i es fa habitualment des de fa uns anys, coincidint amb l'obertura de l'oficina Europe Direct Tarragona. S'han celebrat diversos cursos de la Universitat d’Estiu i recentment les dues institucions han col·laborat amb la Generalitat en la celebració d'una jornada de debat sobre la Iniciativa Ciutadana Europea.

Segells de reconeixement d'administració oberta