Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Europe Direct Tarragona celebra el Dia d'Europa amb activitats per a escolars i el conjunt de la ciutadania

Tarragona celebra el Dia d'Europa amb activitats per a escolars i el conjunt de la ciutadania

Tarragona celebra el Dia d'Europa amb activitats per a escolars i el conjunt de la ciutadania

El dimecres 9 de maig s'il·luminaran de color blau la façana de l'Ajuntament i la Torre dels Vents.
03/05/2017

L'Ajuntament de Tarragona celebra el pròxim dimarts 9 de maig el Dia d'Europa amb diferents activitats per al conjunt de la ciutadania. El centre d'informació Europe Direct Tarragona intensifica aquests dies la seva tasca per donar a conèixer la Unió Europea, especialment als més joves. Així, entre les propostes programades hi ha xerrades, teatre, una jornada professional i una nova sessió de les #eurotertúlies.

L'efemèride coincideix amb l'aniversari de la històrica Declaració de Schuman, pronunciada a París l'any 1950 pel ministre francès d'Afers Exteriors Robert Schuman, en un discurs que es considera l'inici de la Unió Europea actual.

El Consell Català del Moviment Europeu i Europe Direct Tarragona organitzen aquest dimecres 3 de maig la jornada "La necessària internacionalització de les ciutats i territoris", dirigida a càrrecs electes i tècnics responsables d'aquest àmbit en els governs locals. L'objectiu és informar i formar els assistents sobre qüestions com la dimensió estratègica de la internacionalització de les ciutats o casos d'èxit i de bones pràctiques de municipis i territoris.

Amb el Dia d'Europa també arriba aquest dijous 4 de maig, a les 19 h, una nova cita #eurotertúlies, organitzada per Europe Direct Tarragona i la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV. Sota el títol "L'actitud de la ciutadania cap a la UE", el politòleg Jordi Muñoz aprofundirà en aspectes com "Quina relació tenen els ciutadans i ciutadanes europeus amb les institucions de la UE?" o "Ha crescut l'euroescepticisme els darrers anys? Per quines raons?".

Ja el dia 9, els alumnes de 6è de l'escola El Miracle de Tarragona presentaran a la comunitat educativa els resultats de la feina que han realitzat durant el curs. Des del mes de setembre han treballat el projecte La fira de turisme per conèixer a fons els diferents Estats membres de la UE.

Dimecres 10 de maig el Palau de Congressos acollirà l'obra de teatre La idea d'Europa, una representació que interpel·la l'espectador sobre la seva identitat, el fet de ser europeu i el pes de la història i la cultura europees.

Així mateix, la setmana del 8 al 12 de maig el joc Tira el dau i descobreix Europa estarà instal·lat a l'escola Joan XXIII de Tarragona, i dissabte 13 de maig es faran diverses activitats de la campanya Let's Clean Europe.

A més, i com és habitual per commemorar el Dia d'Europa, el 9 de maig s'il·luminaran de color blau tant la façana de l'Ajuntament de Tarragona com la Torre dels Vents. A més, els autobusos de l'EMT circularan, durant tota la jornada, amb la bandera de la Unió Europea ben visible als seus vehicles.

 

Programació de l'oficina Europe Direct Tarragona amb motiu del Dia d'Europa

 

 • Dimecres 26 d'abril a les 15 h, xerrada La UE, un projecte viu al col·legi Sant Pau.
 •  Dijous 27 d'abril a les 12.30 h, xerrada Joves actius a la UE a l'Institut Torredembarra.
 •  Dijous 27 d'abril a les 13 hores, xerrada La UE: origen, institucions i funcionament a l'Institut Pons d'Icart.
 •  Dimecres 3 de maig de 9 a 14 h, jornada La necessària internacionalització de les ciutats i territoris al Centre Tarraconense – El Seminari.
 •  Dijous 4 de maig a les 19 h, segona sessió d'#eurotertúlies al Cafè Museum, titulada L'actitud de la ciutadania cap a la UE amb el politòleg Jordi Muñoz.
 •  Dilluns 8 de maig a les 16 h, xerrada La UE, un projecte de pau a l'escola Sagrat Cor.
 •  Dimarts 9 de maig a les 9 i a les 13 h, xerrada El teu CV en format Europass a l'Institut Pere Martell.
 •  Dimarts 9 de maig a les 10.30 h, xerrada QVO VADIS UE a l'escola Joan XXIII.
 •  Dimarts 9 de maig de 15.30 a 16.30 h, Fira de Turisme a l'escola El Miracle.
 •  Dimecres 10 de maig a les 11 h, obra de teatre La idea d'Europa al Palau de Congressos.
 •  Divendres 12 de maig a les 11 h, xerrada La UE: origen, institucions i funcionament a l'escola La Salle Tarragona.
 •  Setmana del 8 al 12 de maig, joc Tira el dau i descobreix Europa a l'escola Joan XXIII.
 •  Dissabte 13 de maig a partir de les 10 h, activitats de la campanya Let's clean Europe a la platja de la Móra.

 

Podeu trobar tots els detalls de la programació al web de Europe Direct TGN: https://europedirect.tarragona.cat/

Segells de reconeixement d'administració oberta