Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Europe Direct Tarragona commemora aquest dijous el Dia d'Europa

Tarragona commemora aquest dijous el Dia d'Europa

Tarragona commemora aquest dijous el Dia d'Europa

La celebració s’allargarà fins al 16 de maig amb diferents actes
08/05/2024

Tarragona celebrarà aquest dijous dia 9 el Dia d’Europa, que commemora l’aniversari de la històrica Declaració Schuman amb l’objectiu de reivindicar, un any més, una Europa en pau i unida.

L’acte principal es desenvoluparà entre el pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona i la plaça de la Font a partir de les 12 h i estarà presidit per l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales. En el transcurs de l’esdeveniment, alumnes de l’Institut Pons d’Icart llegiran un manifest i cantaran l’himne d’Europa. A més, es desplegarà la bandera d’Europa a la plaça.

A banda de l’acte institucional, de 9 a 13 h hi haurà a la plaça de la Font diferents tallers per a alumnes de Secundària organitzats per la Comissió Europea. Durant tot el dia, a més, la bandera d’Europa lluirà a l’entrada de l’Ajuntament, els autobusos municipals portaran la bandera d’Europa i la Torre dels Vents i l’Espai Jove Kesse s’il·luminaran de color blau.

Activitats que s’allargaran fins al 16 de maig

El Centre d’Informació Europe Direct Tarragona, en coordinació amb l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET) i Tarragona Impulsa, organtiza una sèrie d’activitats que allargaran la celebració a Tarragona del Dia d’Europa fins al 16 de maig.

Fins al dia 14 de maig, les escoles tarragonines participaran en les accions de la iniciativa Let's Clean Up Europe, mentre que el mateix dia 14 de maig a la tarda, tindrà lloc un plenari del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència per celebrar el Dia d’Europa.

Dues activitats més amb la participació dels alumnes de la Casa d’Oficis (programa de formació i ocupació de Tarragona Impulsa) completaran els actes de commemoració: Un banc d’Europa, amb alumnes de la Casa d’Oficis i alumnes de l’Escola Vedruna, Escola Ambaixadora del Parlament Europeu, el dia 15 a l’avinguda Marquès de Montoliu; i Un arbre per Europa, amb alumnat de la Casa d’Oficis de Tarragona Impulsa, que tindrà lloc el 16 de maig.

Segells de reconeixement d'administració oberta