Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Europe Direct Tarragona commemora el Dia d'Europa

Tarragona commemora el Dia d'Europa

Tarragona commemora el Dia d'Europa

L'Ajuntament commemora l'aniversari de la històrica Declaració Schuman amb l'objectiu de reivindicar, un any més, una Europa en pau i unida
Tarragona commemora el Dia d'Europa Joan Carles Borrachero
09/05/2024

La celebració del Dia d'Europa ha tingut lloc dijous al matí per a commemorar l'aniversari de la històrica Declaració Schuman amb l'objectiu de reivindicar, un any més, una Europa en pau i unida. Des de les 9 h i fins a les 13 h la plaça de la Font s'ha omplert de tallers per a alumnes de secundària organitzats per la Comissió Europea.
L'acte principal, que ha tingut lloc a les 12 h al pati Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona i a la plaça de la Font, ha estat presidit per l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, qui ha destacat que "el principal motor de la Unió Europea és la pau i la convivència". L'alcalde, adreçant-se als nois i noies presents a l'acte, ha recordat que la UE va néixer després de la segona Gerra Mundial en la qual van morir milions de persones per la seva raça o per motius ideològics. "Vosaltres fareu que els valors de la pau i la convivència continuïn i, fins i tot, millorin", ha expressat.
En el transcurs de l'esdeveniment, alumnes de l'Institut Pons d'Icart han llegit un manifest i han interpretat l'himne d'Europa. L'acte ha finalitzat amb el desplegament de la bandera d'Europa a la plaça de la Font.
En la celebració també hi ha participat el conseller d'Esports, Educació, Salut i responsable del punt d'informació i assessorament Europe Direct Tarragona, Berni Álvarez, entre altres consellers i conselleres municipals.

Segells de reconeixement d'administració oberta