Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Europe Direct Tarragona commemora el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust

Tarragona commemora el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust

Tarragona commemora el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust

A l'acte han participat tres centres educatius de la província que són Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu a Catalunya
26/01/2024

Tarragona ha viscut aquest divendres al matí, vigília del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, els actes en homenatge a les víctimes de Tarragona.  

La consellera de Memòria Històrica de l'Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, l’eurodiputada Diana Riba, el director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, Jordi Font, i 150 alumnes “ambaixadors júniors del Parlament Europeu” de 3r i 4rt d’ESO, han participat de l’ofrena floral al Monument als morts a Mauthausen de Tarragona, ubicat al Camp de Mart, seguida d’un minut de silenci i la interpretació de l’himne d’Europa. 

La consellera Ramos ha expressat la importància de celebrar actes com aquests i ha manifestat que “hem de recordar el nostre passat per entendre el present i construir el nostre futur”. Per la seva banda, Diana Riba ha recordat que “per no tornar a viure temps tan foscos, cal no només plorar la nostra memòria sinó també enfortir dia a dia aquesta democràcia tan s`loida i a la vegada tan fràgil”. Finalment, en la mateixa línia, Jordi Fort ha demanat no només recordar el passat sinó també fer una aposta per un futur millor on triomfin els drets socials de totes les persones en igualtat de condicions. 

Tot seguit, l’alumnat ha assistit al diàleg La transmissió de la memòria de les persones deportades a l’Antiga Audiència, on han participat l’eurodiputada Diana Riba i Llibert Tarragó, periodista i fill del deportat a Mauthausen, Joan Tarragó.  

Els tres centres educatius de la província de Tarragona que formen part del programa Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu a Catalunya —El Vedruna Sagrat Cor de Tarragona, l’INS Pons d'Icart de Tarragona i l’INS La Mar de la Frau de Cambrils— han participat d’ambdós actes d’avui. 

Els actes estan organitzats per l’Ajuntament de Tarragona a través d’Europe Direct Tarragona, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.  

Segells de reconeixement d'administració oberta