Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Habitatge 2021 L'Ajuntament de Tarragona posa en marxa els ajuts a la rehabilitació d'habitatges destinats a lloguer social

L'Ajuntament de Tarragona posa en marxa els ajuts a la rehabilitació d'habitatges destinats a lloguer social

L'Ajuntament de Tarragona posa en marxa els ajuts a la rehabilitació d'habitatges destinats a lloguer social

Els propietaris podran rebre el 100 % del cost de les obres, fins a 18.000 € per immoble. Posteriorment, aquests habitatges s’oferiran en lloguer a través de la borsa municipal
L'Ajuntament de Tarragona posa en marxa els ajuts a la rehabilitació d'habitatges destinats a lloguer social La consellera d'Habitatge, Eva Miguel, i el gerent d'SMHAUSA, Jordi Dies, durant la presentació dels ajuts.
15/11/2021

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Tarragona inicia la campanya dels nous ajuts per a la rehabilitació d’habitatges destinats al lloguer social. La consellera Eva Miguel ha destacat que “aquestes subvencions tenen tres objectius importants:

  • Augmentar el número de pisos a la borsa de lloguer social
  • Mobilitzar els habitatges per pal·liar la problemàtica referent als pisos buits
  • Contribuir a posar al dia el parc d’habitatges de la ciutat.

A més també pot ser un impuls per dinamitzar als professionals del sector: paletes, lampistes i petits constructors de la ciutat”. La consellera també ha explicat que “aquests ajuts tindran un pressupost de 1,1 milions d’euros i la partida es podria ampliar en cas que s’esgoti”.  

Aquestes ajudes es dirigeixen a propietaris que tenen la intenció de posar a punt habitatges (fins un màxim de cinc) per entrar a la borsa de mediació del Servei Municipal d’Habitatge (SMHAUSA). Els habitatges poden tenir qualsevol antiguitat, i han de disposar de cèdula d’habitabilitat o estar en disposició d’obtenir-la un cop executades les obres.    

Els propietaris podran rebre el 100% del cost de les obres, fins a 18.000€ per habitatge. Es poden incloure despeses com les reformes de cuines, banys o  instal·lacions —d’aigua, gas, calefacció, sanejament—, així com les intervencions de millora de l’aïllament tèrmic o acústic, el repàs dels elements de l’habitatge deteriorats per una manca de conservació manteniment com pintura, terres, portes, finestres, etc. També està previst que la subvenció pugui cobrir llicències d’obres, taxes i impostos municipals, sempre que la realització de les obres no hagi gaudit d’ajuts econòmics a l’Impost sobre Construccions o la Taxa per a la intervenció de l’administració en activitats d’edificació, ús de sòl, via pública i medi ambient, fins a un 95 % del seu import.   

Un cop rehabilitats, aquests habitatges s’oferiran en lloguer a través de la borsa municipal, a preus entre un 10% i un 20% per sota de mercat. A canvi, es donaran garanties als propietaris en el cobrament de les rendes de lloguer, el manteniment de l’habitatge i la gestió del contracte. La borsa de lloguer inclou el servei de mediació, assessorament jurídic i tècnic personalitzat, garantia de compliment de les obligacions contractuals i pagaments així com un assegurança multirisc durant tota la durada del contracte.

Aquests ajuts es podran tramitar a la OMAC i a través de la web de l’Ajuntament. Per a més informació consulteu el web www.tarragona.cat/rehabilitaciolloguersocial

Segells de reconeixement d'administració oberta