Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Habitatge 2022 A punt els primers pisos del conveni amb la Fundació Habitat3

A punt els primers pisos del conveni amb la Fundació Habitat3

A punt els primers pisos del conveni amb la Fundació Habitat3

Els habitatges es destinaran a persones en situació de vulnerabilitat
08/02/2022

El passat mes de maig, l’Ajuntament de Tarragona i la Fundació HÀBITAT3 van signar un conveni de col·laboració mitjançant el qual HÀBITAT3 cedia 17 habitatges de la ciutat buits i rehabilitats a SMHAUSA per tal de que es destinessin a persones amb situació de vulnerabilitat a través de l'Institut de Serveis Socials de Tarragona (IMSST). Ara, 6 d’aquests pisos ja estan a punt per ser llogats, 9 finalitzaran el procés de rehabilitació al març, i en quedaran 2 més que properament es posaran en lloguer.  

La consellera i la presidenta de l'empresa d'Habitatge, Eva Miguel, ha explicat que “l’objectiu del conveni és mobilitzar pisos buits per tal que hi puguin viure persones en situació de vulnerabilitat”. Miguel ha afegit que “aquest conveni se suma a altres accions que hem engegat des del Servei Municipal de l’Habitatge com l’adquisició de pisos per tanteig i també els ajuts per la rehabilitació de pisos destinats al lloguer social per tal de combatre l'emergència habitacional que vivim”.  

Declaracions del director general Habitat3, Xavier Mauri, ha destacat que “des de la Fundació tenim la voluntat de seguir adquirint habitatges a la ciutat de Tarragona per tal que es puguin posar a disposició de les persones en situació vulnerable”.  

El conveni comtempla que Habitat3 adquireix i rehabilita un total de 17 habitatges: dos a Campclar, un a Bonavista, quatre a Sant Salvador i deu a Sant Pere i Sant Pau.  El conveni té una durada de quatre anys prorrogables i un cost anual de 32.000 €. 

Sobre la Fundació Hàbitat3 

Hàbitat3 és una fundació impulsada per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social per donar resposta conjunta a les necessitats d’habitatge entre el col·lectiu de persones en risc d’exclusió. El seu objectiu és aconseguir habitatges que es puguin oferir en lloguer a preus molt baixos, ajustant-se al màxim a les capacitats de pagament de les famílies ateses. Treballa al servei de les més de 3.000 entitats socials que formen la Taula del Tercer Sector i també de les administracions públiques del país, per atendre demandes que desborden els parcs públics d’habitatge social.   

Creada l’any 2014, avui la Fundació gestiona 845 habitatges en els quals viuen unes 2.500 persones. El 2019 va rebre el premi d’Or dels World Habitat Awards com a millor iniciativa d’habitatge del món. 

Segells de reconeixement d'administració oberta