Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Habitatge 2022 L'Ajuntament de Tarragona i la Generalitat signaran un conveni de col·laboració per a la inspecció d'habitatges buits

L'Ajuntament de Tarragona i la Generalitat signaran un conveni de col·laboració per a la inspecció d'habitatges buits

L'Ajuntament de Tarragona i la Generalitat signaran un conveni de col·laboració per a la inspecció d'habitatges buits

Inicialment s’inspeccionaran els pisos que disposin de cèdula d’habitabilitat per incloure'ls a la Borsa de Mediació per al Lloguer Social
03/02/2022

Aquest divendres la Junta de Govern de Tarragona aprovarà previsiblement la signatura del conveni de l’ajuntament amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per realitzar inspeccions als habitatges susceptibles d’estar buits al municipi i poder iniciar les accions pertinents per intentar que s’ocupin oferint la possibilitat de que es destinin a lloguer social. El conveni preveu un màxim de 50 inspeccions i una dotació màxima de 15.000 €, amb un preu per inspecció de 300 €. La consellera d’Habitatge, Eva Miguel, ha explicat que “la mobilització d’habitatges buits és un dels nostres principals objectius, ja que permet augmentar l’oferta d’habitatges disponibles en lloguer, així com evitar la degradació del casc urbà”. 

Per desenvolupar aquest conveni, SMHAUSA ha elaborat un pla de treball, que consisteix en inspeccionar els habitatges buits que consten inscrits al Registre d’habitatges buits de la Generalitat de Catalunya, en el qual hi consten 254 habitatges buits inscrits sense títol habilitant. Inicialment s’inspeccionaran els habitatges que disposin de cèdula d’habitabilitat per poder mobilitzar cap a la Borsa de Mediació per al Lloguer Social, oferint als propietaris garanties en el cobrament dels lloguers, l’estat de conservació, la gestió del contracte i la tramitació d’ajuts a la rehabilitació i al lloguer. Actualment consten al mencionat Registre 33 habitatges amb cèdula d’habitabilitat. 

La comprovació inicial la realitzarà un tècnic d’SMHAUSA que s’encarregarà de comprovar si l’habitatge esta buit, disposa de comptadors d’aigua i llum i si hi ha consum a l’habitatge i es rep correspondència. La formalització del conveni comporta el reconeixement de la possibilitat d’iniciar un procés administratiu de declaració anòmala d’habitatge buit amb multes o sancions previstes d’entre 9.000 i 900.000 €, sempre amb l’oferiment previ de mesures de foment com les esmentades anteriorment. Per realitzar aquesta tasca, s’haurà de realitzar el procés d’inspecció pel personal de l’Ajuntament de Tarragona. 

Segells de reconeixement d'administració oberta