Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Habitatge 2024 Jornada d'impuls del Programa de rehabilitació energètica d'edificis

Jornada d'impuls del Programa de rehabilitació energètica d'edificis

Jornada d'impuls del Programa de rehabilitació energètica d'edificis

Tindrà lloc avui, a les 18 h, a la Sala Genius del Palau Firal i de Congressos
07/03/2024

L’Ajuntament de Tarragona, a través del Servei Municipal d’Habitatge i Actuacions Urbanes (SMHAUSA) i l’empresa GNE Solutions, especialistes a impulsar iniciatives de rehabilitació energètica residencial, organitzen aquesta tarda, a les 18 h, a la Sala Genius del Palau Firal i de Congressos, una jornada d’impuls de la rehabilitació energètica d’edificis d’entorns residencials de rehabilitació programada (ERRP) de la ciutat de Tarragona, amb ajut dels fons Next Generation.

L’Ajuntament de Tarragona disposa de 8.179.512,12 € per atendre les actuacions en el marc del Programa Barris - Programa 1.

Les subvencions de l’ERRP s’adrecen a les comunitats de propietaris de sis barris escollits per l’Ajuntament de Tarragona, que ha considerat prioritaris per l’estat en què es troben els seus edificis. Aquests barris són l'Eixample, els barris marítims, Torreforta i Campclar, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador i Bonavista.

Les subvencions poden arribar a cobrir el 100 % de l’actuació en entorns vulnerables i el 80 % en entorns no vulnerables.

En cadascun d’aquests barris es seleccionarà un edifici tipus per realitzar un estudi previ que permetrà identificar les mesures d’eficiència energètica amb l’impacte més elevat i, gràcies a la subvenció, amb el mínim cost possible per als propietaris. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que els veïns i les veïnes puguin veure un cas real aplicat a un edifici del seu barri i que aquest edifici serveixi com a referent.

Aquesta jornada va dirigida a veïns i veïnes, associacions veïnals, administradors de finques i col·legis professionals  de tècnics de la construcció, per explicar l’activitat d’impuls, del Programa 1, la potencialitat de les subvencions i com els diferents actors hi poden participar.

Segells de reconeixement d'administració oberta