Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Joventut Notícies Joventut 2022 Dissabte es presenta el llibre 'Murs que parlen - Art mural a l'espai públic de Tarragona'

Dissabte es presenta el llibre 'Murs que parlen - Art mural a l'espai públic de Tarragona'

Dissabte es presenta el llibre 'Murs que parlen - Art mural a l'espai públic de Tarragona'

L’Espai Kesse oferirà una jornada de reflexió a l’entorn d’aquesta disciplina artística
16/02/2022

Aquest dissabte 19 de febrer es presenta el llibre Murs que parlen – Art Mural a l’espai públic de Tarragonaen una jornada de reflexió sobre aquesta disciplina artística, a l’Espai Jove Kesse. Aquest llibre pretén ser un compendi del projecte que va engegar l’Ajuntament de Tarragona l’any 2008, comptant des del primer moment amb la complicitat de les entitats d’artistes especialitzats en l’art mural i coordinat des de la Conselleria de Joventut.

Gairebé quinze anys després, Tarragona disposa d’un catàleg artístic a l’aire lliure d’alt nivell, amb artistes reconeguts internacionalment, i sovint, amb treballs col·lectius que ja formen part de la identitat del barri. El llibre reuneix una panoràmica històrica sobre l’art mural als carrers de Tarragona, així com diversos textos que conviden a la reflexió sobre les relacions entre el grafitti i el muralisme amb el patrimoni històric, les institucions públiques o el teixit veïnal. 

Dissabte a partir de les 11 h  s’oferirà una jornada de reflexió amb les entitats, amb la presència d’artistes, i també amb els autors del llibre Nani Blasco Moya, Darío Cobacho Velasco, Enric García Jardí, Toni Gironès, Pere Grané Feliu, Gaspar Maza i Núria Rion

Programa d'actes

  • 11 - 11.45 h - Benvinguda a càrrec de Il·lm Pau Ricomà (alcalde de Tarragona) i presentació del llibre a càrrec de Dario Cobacho (associació Polígon Cultural).
  • 11.45 - 12 h - Pausa cafè.
  • 12 - 12.45 h - Conversa amb Gabriela Berti i Jaume Gómez (Indague): “El graffiti i la imatge de la ciutat”.
  • 12.45 h - 13.30 h - Conversa amb Quim Torres i Nil Joan: “No-llocs i perifèria industrial a Tarragona”.
  • 13.30 - 14 h - Preguntes i debat obert amb les entitats de Tarragona. Al finalitzar, tancament de l’acte a càrrec d'Hermán Pinedo (conseller de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona).

L'acte es podrà seguir en directe en streaming a través del web Tarragona Jove

Segells de reconeixement d'administració oberta