Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Joventut Notícies Joventut 2022 El Casal X Setmana Santa de Joventut torna a l'Espai Jove Kesse del 5 al 14 d'abril

El Casal X Setmana Santa de Joventut torna a l'Espai Jove Kesse del 5 al 14 d'abril

El Casal X Setmana Santa de Joventut torna a l'Espai Jove Kesse del 5 al 14 d'abril

Entre les propostes destaquen un taller d'iniciació a TikTok i un curs de premonitor de lleure
29/03/2022

La Conselleria de Joventut ha programat, un any més, el Casal x Setmana Santa. Es farà del 5 al 14 d’abril a l’Espai Jove Kesse i al campus virtual i partirà de dinàmiques lúdiques i formatives que permetin als joves descobrir el circuit de sales i espais possibles amb la màxima diversitat d’opcions i possibilitats que ofereix el casal de joves com a equipament de referència. La 9a edició d’aquest casal es farà en dues etapes: una de prèvia la setmana del 5 al 9 d’abril durant totes les tardes, de 16.30 a les 21 h  i la pròpia de vacances de l’11 al 14 d’abril a l’Espai Jove Kesse, durant tot el dia. Les opcions estan dirigides a joves de 12 a 35 anys (amb una major oferta per a joves de 12 a 20 anys) per les diferents activitats i serveis que ofereix l’espai. Aquesta iniciativa de programació oberta pretén aproximar els recursos i serveis l’equipament municipal durant l’any.  

Com activitats formatives i d’educació està previst realitzar el curs de premonitor/a de lleure, Iniciació al voluntariat, per a joves de 16 a 17 anys, on durant quatre dies, 24 joves es podran dedicar a descobrir tècniques i recursos clau per iniciar un camí formatiu i professional en el món d’educació en el lleure. El curs és gratuït i es realitzarà de l’11 al 14 d’abril en format presencial. 

També es realitzarà el taller d’iniciació al TikTok realitzat per Walter Capdevila, graduat en cinema a l’ESCAC, que crea art a través del cinema, la fotografia i l’humor. Capdevila va començar al món de les xarxes socials durant el confinament, però en pocs mesos s'ha convertit en tot un influencer de referència al panorama català, compta amb quasi 200k seguidors i 40+ milions de views.  

A més es projectaran sis curts documentals realitzats per l’alumnat de tercer curs de Comunicació Audiovisual de la Universitat Rovira i Virgili els dies 5, 6 i 7 d’abril a la sala d’actes de l’Espai Jove Kesse. Aquests curtmetratges, que han comptat amb el suport i la col·laboració del Servei Municipal Tarragona Jove, tracten qüestions al voltant de la salut mental i emocional, la transsexualitat, l’habitatge i les experiències migratòries. Amb aquestes històries, que es basen en vivències de persones del Camp de Tarragona, es vol conscienciar sobre problemàtiques presents en el dia a dia.   

Enguany que se celebra l’Any Europeu de la Joventut, s’ha organitzat conjuntament amb Europe Direct Tarragona, la realització de 4 capses d’aprenentatge, on es treballarà diferents ODS (Objectius de desenvolupament Sostenible) a mode d’enigma. Les persones participants hauran d'estar disposades a viure aventures i resoldre enigmes per tal d'assolir l'èxit per tal de superar els reptes que les capses amaguen. Misteris amagats rere d'un cadenat, pergamins que oculten secrets o estris tecnològics que cal saber emprar són algunes de les accions que els esperen. 

A banda, les persones joves que accedeixen als espais podran participar durant cada tarda d’activitats diverses com cuina de creps, manualitats, challenges, jocs, proves amb QR... I com a propostes culturals, les exhibicions de les aules joves de dansa i cultura urbana, a més d’una show de Drag queens joves. L’Espai Jove Kesse durant les vacances de setmana santa estarà obert a les tardes de 16.30 a 2 1h.  

Consulteu el programa d'actes i realitzeu les inscripcions presencialment als espais joves o a través del web tarragonajove.org/programacio.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta