Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Joventut Notícies Joventut 2022 La Conselleria de Joventut presenta una de les Primaveres Joves més extenses i transverals

La Conselleria de Joventut presenta una de les Primaveres Joves més extenses i transverals

La Conselleria de Joventut presenta una de les Primaveres Joves més extenses i transverals

El centenar d'activitats es desenvoluparan fins al 28 de juny, principalment a l'Espai Jove Kesse
06/04/2022

La Conselleria de Joventut ha presentat aquest dimecres en roda de premsa la nova programació de Primavera TarragonaJove 2022 i ho ha fet amb la col·laboració i suport d’entitats i col·lectius joves de la ciutat, que en un 80 % han escollit ells i elles les activitats que volien dur a terme. Així doncs, comença una nova temporada d’activitat dirigida principalment a la població jove de 12 a 35 anys i que es duran a terme des del 5 d’abril fins al 28 de juny als equipaments juvenils com el Kesse i en diferents espais de la ciutat.  

El conseller de Joventut, Hermán Pinedo, ha destacat que programacions com aquesta són molt importants, per “continuar oferint espais segurs i confidencials on els joves puguin donar el primer pas per obrir-se en el futur” i a més des del Kesse “amb aprenentatges en l’àmbit laboral, emocional i d’inquietuds culturals”.  

Com es habitual, la programació ofereix la fórmula de lleure, cultura i formació i proposa accions ben diferents. Des de mesures per abordar en línia la defensa del clima, a través de Climactives; que se centra en una sèrie de 15 activitats on a través de tallers i activitats i una jornada de formació vol fer prendre consciència a la gent jove sobre què poden fer per no malbaratar recursos en un món finit, com mesurar les energies de la nostra llar o el volum de plàstic que generem i com en repensem el seu consum entre d’altres temes. 

Com també culturals, amb 13 espectacles i 3 exposicions del cicle Cultura Kesse i la Mostra de Teatre Jove, que presentarem aquesta mateixa setmana i que forma part de la primavera jove. En l’àmbit de la salut es destaca la 9a jornada dirigida a professionals que treballen amb joves, on sota el títol Trans*gressions de Gènere Juvenils es vol treballar com abordar les trans*gressions de gènere juvenils, sobretot en els seus espais de convivència: la classe, espais joves, centres de lleure, etcètera.  

També en l’àmbit de la salut, tan necessari i demandat  per als joves, s’ofereix el Kesse t'escolta: un espai individualitzat de suport emocional a les persones joves, o el nou taller Construint les autocures; iniciat a la temporada d’hivern, on de manera grupal, es treballen les emocions, sentiments i cos en un espai de seguretat i a través de l’autoconeixement i de descoberta. 

En aquest sentit, el conseller de Joventut, Hermán Pinedo ha remarcat que “des de Joventut s’aposta per continuar treballant de manera estable i continuada amb serveis i accions, que volen contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones joves, després de l’impacte emocional i psicològic que han tingut temes com la pandèmia”.  

Les activitats de primavera són totalment gratuïtes. Aquesta mesura facilita l’accessibilitat de la població jove a les activitats i equipaments que promouen el desenvolupament i expressió de la persona jove. Les accions de la Primavera TarragonaJove formen part de les directrius del Pla Local Tarragona Jove 2021 aprovat ara fa just un any. 

Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer de manera presencial als espais joves (Oficina Jove i Espai Jove Kesse) o a través del web www.tarragonajove.org.  

Segells de reconeixement d'administració oberta