Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies notícies joventut Notícies joventut 2014 Cultura al Carrer porta més de 21 espectacles a l'Espai Jove La Palmera

Cultura al Carrer porta més de 21 espectacles a l'Espai Jove La Palmera

Cultura al Carrer porta més de 21 espectacles a l'Espai Jove La Palmera

A partir del 9 de juliol hi haurà 20 dies intensos amb més de 20 activitats gratuïtes
Cultura al Carrer porta més de 21 espectacles a l'Espai Jove La Palmera Foto: Mauri Fernández
14/05/2014

 

La quarta edició del cicle Cultura de carrer a l’Espai Jove La Palmera arrencarà el 9 de juliol fins al 9 d’agost. Seran 20 dies intensos amb més de 20 activitats i 23 espectacles que han estat coprogramats amb joves creadors de la ciutat i amb el Departament de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona. Ara bé, des del 13 de juny l’Espai Jove La Palmera acull actes previs per anar fent boca. El 100% del programa és d’accés lliure.

A més de la coprogramació dels concerts i actuacions amb la participació de més de 25 col·lectius i grups de joves de la ciutat i el camp de Tarragona es compta amb el suport al desenvolupament i cogestió del cicle Cultura de Carrer amb les assessories tècniques i artístiques de Genovesa Narratives Teatrals, Vórtex Produccions, Altaveu TGN, Tac 12, La Pipel Entertainment (associacions o empreses de perfil jove, models d'emprenedoria cultural a la ciutat i bona part del territori).

El cicle Cultura de Carrer és una mostra que proporciona oportunitats d’exhibició i promoció als joves creadors de la ciutat. “Aquest cicle és un exemple de la cogestió i coprogramació d’activitats entre l’Ajuntament, els joves i entitats de la ciutat. S’activen dinàmiques ciutadanes i és bona mostra del foment de la participació que impulsa l’Ajuntament amb el teixit social i cultural”, remarca la consellera de Joventut, Ivana Martínez.

D’entre els principals actes destaca La Iaia, Cesk Freixas, Miqui Puig, Marina BBFace, Joan Masdeu, Islandia Nunca Quema, Quart Primera, entre d’altres.

També es podrà veure cinema a la fresca, que són projeccions d’audiovisuals que posaran de manifest la situació actual i el debat de carrer sobre els drets socials i la ciutadania; els dijous d’arts escèniques, que és un cicle destinat a mostrar accions de teatre, dansa, música d’autor o il·lustració dinamitzades per genovesa narratives teatrals; i finalment, la programació musical el cap de setmana en la qual participen artistes i companyies de ressò nacional i algunes d’arreu del món com França.

El Cicle Cultura de Carrer pretén impulsar la interacció cultural, la dinamització de la participació ciutadana i la potenciació dels joves creadors amb la inclusió de propostes cogestionades amb entitats i col·lectius -bàsicament de la nostra ciutat- a les programacions municipals.

L’Espai Jove La Palmera, espai que acollirà aquest cicle, es consolida com a equipament de referència a la ciutat. La Palmera va aparèixer fa quatre anys amb l’objectiu que els joves tinguin un espai on generar iniciatives i propostes de present i futur per tal de fer-se sentir. La Palmera vol donar-los veu i fer-los més presents en el teixit sociocultural de la ciutat mentre permet experimentar i desenvolupar-se.

El cicle Cultura de Carrer remet a la mateixa filosofia que la iniciativa Escenari Obert a l’espai jove Kesse, amb la intenció de cedir els equipaments compartint fases de coprogramació i cogestió dels recursos existents.

Segells de reconeixement d’administració oberta