Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies notícies joventut Notícies joventut 2014 Enguany els equipaments juvenils han atès 16.500 joves

Enguany els equipaments juvenils han atès 16.500 joves

Enguany els equipaments juvenils han atès 16.500 joves

La consellera de Joventut, Ivana Martínez, destaca la consolidació dels tres equipaments com a punt de referència per a la joventut de la ciutat.
21/08/2014

 

Els tres equipaments municipals juvenils, l’Oficina Jove, l’Espai Jove Kesse i La Palmera, sumen enguany més de 16.500 participants en les diferents activitats i serveis que ofereixen. La consellera de Joventut, Ivana Martínez, destaca que “els espais mobilitzen els joves de Tarragona i treballen amb ells per assessorar-los, per elaborar propostes conjuntament per a altres joves, per oferir activitats formatives, culturals, educatives, etc.” I afegeix: “Els tres equipaments s’han consolidat com a punt de referència per a la joventut de la ciutat i en aquest primer tram de l’any ja s’han superat les dades d’anys anteriors”. El mateix període de l’any passat, sumaven quasi 15.000 participants.

Pel que fa a l’Oficina jove, Tarragonès és un equipament comarcal, gestionat entre el Consell Comarcal del Tarragonès, la Generalitat de Catalunya i l’ajuntament de Tarragona que a data 31 de juliol hi ha més de 4.200 usuaris i usuàries, els quals han efectuat un total de més de 6.300 consultes al llarg del 2014. Aquestes es reparteixen entre els tres serveis que ofereix l’equipament per a joves: servei de salut, servei de treball i servei d’informació general; així com el servei d’autoconsulta d’Internet i premsa diària. Des que va obrir les seves portes, el juliol de 2010, ha atès més de 35.000 consultes. Es caracteritza per una atenció i un assessorament integrals, personalitzats i pròxims, adaptats a les necessitats i característiques de cada jove.

Pel que fa a l’Espai Jove Kesse, hi ha hagut més de 9.000 persones usuàries i participants en les activitats de l’equipament des del gener fins a l’actualitat. Aquest espai, a banda de les activitats que impulsa el Servei en col·laboració de joves i col·lectius, també es caracteritza per la cessió de sales per al desenvolupament d’activitats en diferents disciplines; han estat més de 1.400 les peticions d’espai per assajar, practicar esport, reunir-se, estudiar, fer treballs en grup o qualsevol de les opcions que l’equipament posa a l’abast dels joves.

L’espai municipal per a joves de la Imperial Tàrraco, l’Espai Jove La Palmera, tanca les seves portes fins a la pròxima edició després d’acollir 3.300 espectadors al cicle "Cultura de Carrer". Aquest equipament de l’activitat cultural juvenil, a l’aire lliure, ha aconseguit rebre l’atenció de més de 30 propostes culturals i més de 44 grups o col·lectius musicals o d’altres arts escèniques.

Els equipaments tanquen durant aquestes setmanes d’agost i reprenen l’activitat al setembre:

• L’Oficina Jove del Tarragonès romandrà tancada per vacances a partir del dimarts 12 i fins al divendres 29 d’agost i reobrirà les seves portes el dimarts 2 de setembre en l’horari de dimarts a divendres de 9 a 14h.

• L’Espai Jove Kesse tancarà per vacances del pròxim dia 25 d’agost fins al 24 de setembre inclòs i tornarà a obrir el 25 de setembre amb novetats en l’horari per a adaptar-se a les demandes dels usuaris: dimarts i dimecres de 17 a 21h, dijous de 17 a 22h, divendres de 17 a 23h i dissabte de 16 a 21h.

Qui vulgui presentar propostes d’accions o temàtiques a tractar en qualsevol dels espais joves (o per a fer arreu de la ciutat) pot fer-ho venint i proposant-ho en directe en els espais o per correu electrònic a tarragonajove@tarragona.cat.

Segells de reconeixement d’administració oberta