Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Joventut Notícies joventut 2015 80 professionals debaten sobre la prevenció i lluita contra l'assetjament escolar

80 professionals debaten sobre la prevenció i lluita contra l'assetjament escolar

80 professionals debaten sobre la prevenció i lluita contra l'assetjament escolar

21/05/2015

Tots els agents implicats s’han trobat aquest dimecres 20 de maig a l’Espai Jove Kesse, en el marc de la 3a Jornada Tècnica de Salut Jove que en aquesta edició ha tractat l’assetjament escolar. La jornada "Bullying. Eines i recursos per a professionals que treballen amb joves”, organitzada per l'Oficina Jove del Tarragonès, servei promogut en col·laboració per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Tarragonès i l'Ajuntament de Tarragona, ha servit per donar a conèixer quatre projectes que s’estan portant a terme per prevenir l’assetjament escolar.

La ponència Una mirada a l’assetjament entre joves, que ha impartit Carme Boqué Torremorrell, mestra i professional del Departament d'Ensenyament en els programes de mediació i convivència i professora titular de la Universitat Ramon Llull, ha destacat que en el cicle del bullying intervenen diferents agents i la clau és enfortir la víctima.

La jornada ha exposat quatre projectes relacionats amb l’assetjament entre els joves que aborden realitats diferents al voltant del bullying i les diferents maneres d’afrontar-lo. La primera intervenció, a càrrec de l’Associació No al Acoso Escolar www.noalacoso.org, una organització creada l’any 2010 i que ajuda les persones que pateixen o han patit assetjament, ha destacat que un cas d’assetjament sempre amaga algun problema del centre educatiu.

Els assistents a la jornada també han pogut conèixer el testimoni directe de la Carla Herrero, una jove estudiant de Psicologia que va patir bullying a l’escola des dels 8 anys, i que ha explicat la seva experiència des del projecte que ha fundat, Rompe el silencio www.silenciosamente.com. Aquesta iniciativa porta a terme tallers a les escoles per explicar des de l’experiència personal la necessitat de superar-se i estimar-se un mateix i el fet positiu de convertir els joves en agents de canvi.

També s’ha presentat l’experiència Tutoria Entre Iguals de l’Institut Front Marítim de Barcelona www.xavumetu.dns-privadas.es, en el qual els alumnes de tercer d’ESO són tutors emocionals i de convivència dels alumnes que acaben d’arribar al centre.

El col·lectiu H2O Col·lectiu gai, lesbià, bisexual i transsexual del Camp de Tarragona www.h2o.cat, que se centra en l’assetjament escolar homofòbic, també va oferir les eines que té a l’abast pels diversos tipus d’homofòbia, de com prevenir-la i com intervenir-hi.

La jornada ha permès que els assistents coneguessin de primera mà alguns dels projectes que estan en marxa en relació amb l’assetjament entre les persones joves, que han pogut plantejar preguntes i inquietuds als professionals que els porten a terme.

Segells de reconeixement d'administració oberta