Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies notícies joventut Notícies joventut 2015 El Soulmachine 5 i The Slingshots, la traca final del Festival Sota la Palmera

El Soulmachine 5 i The Slingshots, la traca final del Festival Sota la Palmera

El Soulmachine 5 i The Slingshots, la traca final del Festival Sota la Palmera

El festival arriba al seu darrer cap de setmana de programació amb dues nits dedicades al funk-soul i al punk-rock
06/08/2015

 

La cinquena edició del Festival Sota la Palmera promet, al seu darrer cap de setmana de programació, una festa i diversió assegurada carregada de bones bandes i ritmes seductors que arrencaran a més d’un i de dos a ballar sense parar.

D’entrada, demà divendres 7 d’agost a les 22 h, dos directes molt potents i explosius conduïts per la banda local La SoulMachine 5 i els barcelonins The Slingshots.

La Soul Machine és una gran banda de soul amb 12 anys d’història, que interpreta els èxits de la música negra contemporània i de tots els temps. Temes que ja són universals, i que han esdevingut referents musicals de moltes generacions. La inspiració dels grans Blues Brothers, Otis Redding, James Brown, Aretha Franklyn, o Pierce Sledge, entre d’altres, els portà a crear un espectacle a prova d’avorrits i malganats, apte per a tots els públics i amb una posada en escena impecable, enèrgica i brillant, en què ningú pot resistir-se a la força de la música i el bon rotllo que encomanen els membres de La Soul Machine

The Slingshots és una banda creada amb la idea de recordar i recuperar les bases rítmiques del funk, les càlides melodies vocals del soul, la riquesa instrumental del jazz i l'energia del rock. Amb dos singles a la seva esquena, arriba el moment de presentar el seu primer LP "Is this Soul?".

L’endemà, dissabte 8 d’agost, es proposa a partir de les 11 h del matí un vermut electrònic coorganitzat per Vortex Produccions els quals ens conviden a deixar-nos portar per les sessions musicals de dj’s com Nauzet Jonay i Wilk.O.

A partir de les 22 h, donem pas a dues formacions del camp de Tarragona abduïdes pel punk-rock. Per un costat, la banda tarragonina, The Issues, presentarà un gran concert. Aquesta banda jove està composta de gent que porta molts concerts, que toquen en bandes com CRIM i d’altres i que recorden Presidents of the USA. A partir de les 23 h, seguiran la línia d'estil els reusencs The Krav Maga, jove formació de qualitat. Actualment una de les bandes de rock alternatiu de més contrastada projecció musical.

La cinquena edició del cicle d’estiu Cultura de Carrer a l’Espai Jove La Palmera adopta el format de festival i aplega més de 30 espectacles de diferent format del 8 de juliol al 12 d’agost. El Festival Sota la Palmera l’organitza la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona amb el suport i assessorament de Vòrtex Produccions i Genovesa Narratives Teatrals i TAC 12 com a mitjà col·laborador. La Conselleria de Cooperació s’encarrega de la programació del cinema a la fresca i altres activitats com el “Yo pongo internacional”.

El Cicle Cultura al Carrer és una proposta que fa deu anys que funciona i cinc que ho fa a l’Espai Jove la Palmera (plaça Imperial Tarraco, 1). Enguany els organitzadors volen donar entitat pròpia a les activitats que es fan a l’estiu a l’Espai Palmera per consolidar una programació estable en format de festival que es fa en aquest espai públic. “El Festival Sota la Palmera és una mostra que proporciona oportunitats d’exhibició i promoció als joves creadors de la ciutat i del Camp de Tarragona. Al mateix temps que ofereix una programació variada d’espectacles aportant propostes artístiques de trajectòria contrastada arreu del país i del panorama internacional”, ha explicat aquest matí la regidora de Joventut, Ivana Martínez en roda de premsa.

 

23 dies de festival amb 34 activitats gratuïtes

Les activitats van començar el 8 de juliol i culminen el 12 d’agost, de dimecres a dissabte, a l’Espai Palmera, van començar amb actes previs el 25 i el 27 de juny. Vint-i-tres dies amb més de trenta activitats culturals innovadores, vint-i-sis de les quals han estat programades conjuntament amb joves creadors i vuit amb el Departament de Cooperació del consistori. El Festival, amb l’’accés lliure, és un exemple de cogestió i coprogramació de l’Ajuntament, els joves i entitats de la ciutat, fet que fomenta el teixit social i cultural de la ciutat”, ha afegit la regidora.

L’Espai Jove La Palmera va obrir les portes al Festival Sota la Palmera el dissabte 27 de juny, amb l’espectacle La Batecada, una festa que va permetre visualitzar totes les opcions que ens oferirà l’estiu i que va acollir com a plats forts les actuacions del cantautor Oscàrboles i el grup tarragoní Cultrum.

La programació musical, que es fa els caps de setmana inclou diferents estils, des del funk de Manero Sound System, formació integrada per membres de la coneguda banda Fundación Tony Manero que van triomfar a la nostra ciutat durant el Festival Dixie; el pop dels Coriolà, que van actuar amb èxit a la Mercè el passat setembre; o The Slinghshots, un grup de funk i soul de Barcelona amb molta força que han tocat en els festivals més importants, inclòs el Black Music Festival. El grup francès Tomy & The Cougars, els bilbaïns Sonic Trash, Les Sueques, que fan pop rock barceloní, Las Sultanas, contundent garage d’Alacant i Soweto amb el seu ska amb tocs reggae des de Barcelona completen els grups internacionals i nacionals.

 

Grups del territori, cantautors de renom, cinema i un “Yo pongo”

El Festival Sota la Palmera, seguint els criteris d’altres edicions, també vol donar un espai destacat pels grups del territori, que enguany estan representats per cinc dels grups de la demarcació amb més projecció i èxit: Islandia Nunca Quema –un grup amb melodies exquisides que omplen en cada concert-; Ivory –guanyadors de la DO Tarragona de l’any passat-; Satèl·lit –que van ser semifinalistes del concurs Sona 9-; The Issues, que presenten EP i els reusencs Krav Maga.

Els cantautors també tindran un espai destacat en la programació, amb el conegut Marc Parrot, Espaldamaceta i Sílvio Álvarez.

El Vermut Electrònic amb el col·lectiu Party Tunes, que ja s’ha convertit en un clàssic, convertirà altra vegada l’Espai Palmera en una pista de ball amb la música electrònica com a protagonista.

Cada dimecres es fa el cinema a la fresca, que organitza el Departament de Cooperació, amb sis projeccions d’audiovisuals que posen de manifest la situació actual i el debat de carrer sobre els murs i les fronteres entre la ciutadania. Els dijous es dedicaran a les arts escèniques, amb un cicle destinat a mostrar accions de teatre, dansa, música d’autor o il·lustració dinamitzades per Genovesa Narratives Teatrals.

L’11 de juliol es va tornar a fer, també de la mà de Cooperació, el “Yo pongo internacional”, una activitat on els assistents porten àpats del seu país d’origen i que va ser un èxit en la seva anterior edició.

Segells de reconeixement d’administració oberta