Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies notícies joventut Notícies joventut 2015 Jornada sobre activisme jove, nous formats de moviment i transformació social

Jornada sobre activisme jove, nous formats de moviment i transformació social

Jornada sobre activisme jove, nous formats de moviment i transformació social

Divendres, l'Espai Jove Kesse és l'escenari, un cop més, per analitzar i intercanviar experiències i bones pràctiques relacionades amb la participació i l'acció jove.
Jornada sobre activisme jove, nous formats de moviment i transformació social Cartell de la jornada
27/11/2014

 

Des de les 9 i fins les 14 h del matí, experts d’alçada intervindran a la jornada, com el doctor en antropologia social, Carles Freixa, presentarà la ponència marc amb el títol De la generació @ a la generació #. La ponència plantejarà una reflexió sobre la metamorfosi dels moviments juvenils en la transició de l'era digital la qual podem anomenar era hiperdigital. Aquesta transició se sintetitza en un canvi terminològic: generació @ o arroba versus generació # o hashtag. La ponència s'organitza en tres parts. A la primera es repassen els trets de la generació digital o generació @. A la segona s'exposen els trets de l'anomenada generació hiperdigital o generació #. I a la tercera, se sintetitzen els principals trets teòrics que defineixen els moviments juvenils que poden adscriure a aquesta noció, tot exemplificant-lo amb dades sobre el 15M i la Primavera Àrab.

La jornada aplegarà també la presentació de l’estudi “Perspectives sobre la participació juvenil” proposat per Anna Matallana, diplomada amb el màster interuniversitari Joventut i Societat. L'acompanyaran diferents manifestacions i tipologies d'activisme joves des dels camps de l'educació en el lleure, l'art d’acció, els moviments estudiantils, l'associacionisme juvenil i les iniciatives social media amb representants del col·lectiu change.org.

La jornada és gratuïta i està adreçada a professionals en actiu, membres d'entitats i col·lectius que treballin amb joves.

Més informació i inscripcions a www.tarragonajove.org.

Dades biogràfiques de Carles Feixa:

Carles Feixa (Lleida, 1962) és catedràtic d'Antropologia Social a la Universitat de Lleida (UdL). Doctor per la Universitat de Barcelona (UB) i Honoris Causa per la de Manizales (Colòmbia), ha estat professor visitant a Roma, Mèxic DF, París, Berkeley, Buenos Aires,Santiago de Xile i Newcastle. S'ha especialitzat en l'estudi de les cultures juvenils, ha dut a terme investigacions sobre el terreny a Catalunya i Mèxic. S'ha interessat per temes com la ciutat, l'esport, la memòria oral, la violència, l’oci, les cibercultures i els moviments socials. És autor o coautor de més de 35 llibres, entre els quals podem destacar De jovenes, bandas y tribus (Barcelona: Ariel, 1998; 5a ed. 2012), Jovens na America Latina (São Paulo: Escrituras, 2004), Global Youth? (London & New York: Routledge, 2006), Bohemios, rockanroleros y revolucionarios (Santiago de Chile: Cuarto Propio, 2013) i De la Generación@ a la #Generación (Barcelona: Ned, 2014). Ha estat assessor per a polítiques de joventut de les Nacions Unides i vicepresident del comitè d'investigació sobre Sociologia de la Joventut de la International Sociological Association.

Segells de reconeixement d’administració oberta