Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies notícies joventut Notícies joventut 2015 L’Espai Jove Kesse fa un pacte amb el diable

L’Espai Jove Kesse fa un pacte amb el diable

L’Espai Jove Kesse fa un pacte amb el diable

El sis de novembre el casal viurà un nou enigma nocturn inspirat en “La bruixa catalana”, un dels estudis i llibres referents de Cels Gomis
04/11/2015Aquesta és la segona activitat de la programació del cicle “la ciutat a cau d’orella” coorganitzada per la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, la biblioteca Pública, l’arxiu del Folklore de la URV i l’Escola de lletres.

Després de convocar a més de 180 joves el passat divendres amb el passatge “misteri aterridor”, l’Espai Jove Kesse ens remet ara als orígens de la bruixeria catalana per descobrir les històries i rondalles de més ressò popular. Mitjançant un joc d’enginy, totes les persones atrevides majors de 12 anys, hauran de posar a prova les seves habilitats per superar cadascuna de les temptacions endimoniades.

Per convertir-se en bruixa o bruixot hi ha d’haver un pacte entre qui ho vol ser i el dimoni. Com es fa aquest pacte? Com pot algú posar-se en contacte amb el diable? Seguirem els casos de Cels Gomis per a obtenir la solució a aquest enigma demoníac.

"A Sant Esteve d’En Bas diuen que qui vol ser bruixa o bruixot ha d’anar a les dotze de la nit als quatre camins; si qui hi va és home, li surt un gos negre; i si és dona, una gallina negra. Llavors l’ha de seguir tot dient: «Vull ser bruixot!» o «Vull ser bruixa!» i l’animal els porta a un lloc on hi ha el dimoni, amb qui fan el pacte."(Cels Gomis, La bruixa Catalana)

Amb aquest misteri i enigma nocturn, l’Espai Jove Kesse supera la xifra dels més de 120 enigmes realitzats des de l’any 2008 i assenta cada cop més la seva intencionalitat lúdica i educativa sobre un camp d’alternatives d’oci i consum.

Dia: 6 novembre
Hora: 20
Lloc: Espai Jove Kesse

Entrada gratuïta: L’entrada al casal de joves és gratuïta i es recomana reservar places a www.tarragonajove.org o bé presencialment, als espais joves (Espai Jove Kesse i Oficina Jove del Tarragonès).

Descobrir on són els límits del que és real, l'imaginari i la ficció és una de les principals obstinacions de la ciutat de Tarragona cada tardor i des de l'any 2012. Encara que és segur que el fenomen de les llegendes urbanes rau sobre el constructe popular des de les primeres narracions mitològiques clàssiques, aquest segueix vigent i actiu, mentre la humanitat conjuri les seves invencions, boles i disbarats com a certs.

Un total de 10 actes i activitats han estat coprogramades des de l’atractiu component i la força popular de les rondalles i llegendes urbanes. Així doncs, tallers literaris, enigmes nocturns, xerrades, mercat de rondalles, rutes terrorífiques i descobertes d’espais d’interès del tot insòlites, commouran a tota persona curiosa que hi pari l’orella o hi posi el nas.
Des del 30 d’octubre i fins al 28 de novembre té lloc una nova edició de “la ciutat a cau d’orella” (rondalles i llegendes), el cicle de tardor amb més càrrega d’emocions, misteris i aventures aptes per als més joves i no tan joves a partir dels 12 anys.

Més informació i inscripcions a:

http://www.tarragonajove.org
http://bibliotecatarragona.gencat.cat/
http://llegendestgn.blogspot.com.es/

Segells de reconeixement d’administració oberta