Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies notícies joventut Notícies joventut 2015 L’Espai Jove Kesse i l'Oficina Jove del Tarragonès proposen un pla formatiu per millorar les oportuniats en la recerca de feina

L’Espai Jove Kesse i l'Oficina Jove del Tarragonès proposen un pla formatiu per millorar les oportuniats en la recerca de feina

L’Espai Jove Kesse i l'Oficina Jove del Tarragonès proposen un pla formatiu per millorar les oportuniats en la recerca de feina

Un curs de monitor/a de menjador i sessions pràctiques d’assessorament ocupacional aportaran una diversitat d’eines i recursos abans d’un any
24/11/2015

Els equipaments juvenils municipals, Oficina Jove del Tarragonès i Espai Jove Kesse, dintre la seva prestació de serveis de suport formatiu i acompanyament als i les joves, coordinen estratègicament una relació de propostes de cursos i sessions dedicades a millorar l’ocupabilitat juvenil, connectant i consolidant el binomi formació i ocupació com a àmbits clau de treball amb joves.


Curs de monitor de menjador

D’aquí a final d’any, s’ofereix un curs de monitor/a de menjador i una sessió sobre com fer el currículum des de zero. El curs serà de caràcter intensiu i tindrà lloc del 27 al 30 de desembre, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Aquesta formació està dirigida a joves a partir de 14 anys que vulguin treballar en l’àmbit dels menjadors escolars. El curs té un preu de 45 euros, i permet un descompte del 20% per a joves que disposin del carnet Tarragona Jove

A partir de valors i actituds, i mitjançant les aptituds i habilitats personals de cadascun dels i les alumnes, s’adquiriran els coneixements necessaris per desenvolupar la tasca del monitor i la monitora de menjador. Es treballarà sobre valors com l’empatia, la sensibilitat, l’afecte, la tolerància i el respecte als infants i al grup d’iguals. En l’àmbit metodològic, es desenvoluparan actituds de cooperació i treball en equip, grau de responsabilitat adequat, la iniciativa, la creativitat, el sentit comú, l’autoavaluació i l’autocrítica.

En el camp de continguts, es realitzaran sessions sobre les etapes en la infància i l’adolescència; la intervenció educativa, sociologia, pedagogia i psicologia evolutiva; les funcions generals i específiques del monitor/a; recursos i tècniques de suport; planificació, organització, desenvolupament, i avaluació del treball educatiu; i la salut i prevenció d’accidents.

El curs serà impartit per l’equip docent de la Fundació EnXarxa i tots els i les alumnes rebran la titulació i certificació adequada en funció de l’assistència i aprofitament de les sessions planificades.


Com fer el currículum

L’altra activitat formativa a destacar aquest mes de desembre serà Com fer el currículum des de zero (nivell bàsic) que tindrà lloc el dijous 3 de desembre a les 17 h. La sessió serà impartida pel personal tècnic de l’Oficina Jove del Tarragonès. Per assistir a aquest taller, és necessari tenir uns coneixements mínims d'ús d'ordinador i d'editor de textos.

Tota persona interessada a participar en aquest taller, cal que truqui al 977 25 18 73 o bé enviï un correu a treball.tarragones@oficinajove.cat per sol·licitar plaça d’inscripció.

Les sessions van adreçades a joves d'entre 16 i 35 anys i pretenen donar eines per a fer més fàcil el procés de cerca de feina i millorar l’ocupabilitat. Fer o millorar el currículum, preparar una entrevista o buscar feina per Internet són exemples de temes que es tracten en aquests tallers, que es programen en funció de les necessitats i mancances detectades diàriament mitjançant l’atenció directa que es fa a l’equipament.

Si es volen fer propostes sobre els continguts i les temàtiques dels tallers, cal adreçar-se a treball.tarragones@oficinajove.cat.


L’Espai Jove Kesse i l’Oficina Jove del Tarragonès

L’Espai Jove Kesse és el centre referent per a joves que acull la realització d’aquests curs. El seu posicionament funcional el fa primordialment excel·lent per treballar la proximitat i l’acompanyament als i les joves en el procés d’exploració de la identitat personal, les habilitats pròpies, les aptituds i competències, i la projecció social.

L’Oficina Jove del Tarragonès és una finestreta comarcal d’atenció a les persones joves, gestionada conjuntament pel Consell Comarcal del Tarragonès, la Direcció General de Joventut i l’Ajuntament de Tarragona.

Al Servei de Treball de l’Oficina Jove del Tarragonès, es dóna suport al i la jove en la realització del currículum i/o carta de presentació, preparació de l’entrevista de feina, inscripció a la borsa de treball municipal i es fa un assessorament personalitzat segons la demanda del jove. Així mateix, hi ha un recull d’ofertes de feina disponibles per als usuaris, actualitzades setmanalment.

A tot això, cal afegir el programa Garantia Juvenil, dirigit a joves de 16 a 29 anys, el qual ofereix suport i assessorament durant tot el procés, que parteix de la inscripció fins a l’acompanyament en totes les fases del mateix.


Dies i hora, lloc i preu

27 al 30 de desembre, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h
Aquesta formació està dirigida a joves a partir de 14 anys que vulguin treballar en l’àmbit dels menjadors escolars. El curs té un preu de 45 euros, i permet un descompte del 20% per a joves que disposin del carnet Tarragona Jove.


Més informació i inscripcions sobre els cursos i els serveis de suport i acompanyament als joves

Oficina Jove del Tarrgonès, Plaça Imperial Tarraco, 1
De dimarts a divendres: de 9 a 14 h; dimarts i dijous: de 16.30 a 19 h - Tel. 977 251 873 / www.oficinajove.cat/tarragones / tarragones@oficinajove.cat

Espai Jove Kesse, c/ Sant Antoni Maria Claret, 12-14
Dimarts i dimecres: de 16.30 a 21 h; dijous de 16.30 a 20 h; divendres de 16.30 a 23 h; i dissabtes de 16 a 21 h - Tel. 977 296 251 / tarragonajove@tarragona.cat

Segells de reconeixement d’administració oberta