Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies notícies joventut Notícies joventut 2015 L’Estiu Tarragonajove aplega més de 7.000 joves

L’Estiu Tarragonajove aplega més de 7.000 joves

L’Estiu Tarragonajove aplega més de 7.000 joves

L’Espai Jove Kesse, La Palmera i altres equipaments Tarragonajove han acollit més de 100 actes i activitats
17/08/2015

Des del passat 27 de juny, just quan va arrancar la campanya ESTIU TARRAGONAJOVE amb l’obertura de la Batecada, els espais joves municipals, com també les seus de les entitats joves, empreses de serveis i els espais de carrer, han reunit un volum important d’assistents. La proposta inicial es va presentar a finals d’abril amb una oferta de 55 activitats lúdiques i formatives i 2800 places dedicades a una gran diversitat d’àmbits i tipologies lúdiques i formatives. La totalitat de l’oferta es pretenia i construïa amb el suport de 35 entitats i col·lectius joves. Cal afegir a la campanya d’estiu tarragonajove els 35 actes i espectacles realitzats a l’espai jove la palmera.

Les activitats amb més volum d’assistència i acceptació per part dels joves participants, han estat els casals setmanals de teatre, circ, màgia i robòtica; les sessions esportives d’iniciació al quidditch i futsal; els enigmes nocturns a Riuclar i per la Part Alta; els tallers d’introducció al càsting i caracterització; el curs d’iniciació a la llengua japonesa; el monogràfic de polaroid; el taller de modelat 3D; el taller-laboratori Gastrolab; les tècniques d’estudi i aprenentatge i el curs d’oralitat i expressió en públic “no et quedis en blanc”. Per sobre de tota l’oferta, cal destacar l’acte central del programa d’estiu que va comptar amb la presència de Marc Zanni, doblador del personatge manga i anime “Son Goku”. El format xerrada i la dinàmica proposada pel propi ponent van aconseguir que els més de 150 assistents participessin en les seves anècdotes i exercicis. Aquest mostrari d’activitats satisfactòries per parts dels i les joves assistents, són la constatació real de la demanda existent de propostes formatives que millorin el desenvolupament personal i social i permetin espais de creació i expressió.

La franja d’edat que més ha participat en l'ESTIU TARRAGONAJOVE s’ha donat entre els 12 i els 17 anys, amb un 75% de l’ocupació de les places. És doncs la primera etapa de la joventut la què ha accedit més a les activitats d’estiu. Aquest fet demostra la necessitat de treballar coordinadament amb les entitats, col·lectius i institucions per confiar recursos de suport, acompanyament i assessorament en les primeres fases de creixement personal.

Pel que fa a les entitats promotores i cogestores de les activitats ofertes, es valora molt positivament la tasca compartida a l’hora de programar accions i iniciatives lúdic-formatives tant pel seu caràcter innovador com per la recerca de nous formats i alternatives de lleure educatiu. Finalment, 55 entitats, col·lectius i grups de joves han sumat els seus coneixements, habilitats i energies a la campanya ESTIU TARRAGONAJOVE.

Els col·lectius, associacions, entitats, persones i serveis que han contribuït en aquest ESTIU TARRAGONAJOVE han estat: Dynamind; Associació de Jugadors de Rol i Estratègia de Tarragona; Nightmare Grims; Xiquets del Serrallo; Futsal; NutreT; Can Fanatik; Casting Tarragona; Alexandra Alcañiz; Raksaisha; Centre Cívic Sant Salvador; Av Sant Salvador; Open Europe; Àngel Monedero; Fundació en Xarxa; Pixel Moreno; Charo López; Javier Mombiela; Petits Enginyers; Psicosolutions; Acadèmia Elegant, Multimedia Tarragona, Educació Passabarret, Escola de l’esplai de Tarragona, TGn Nautika, Museu d’Història de Tarragona, Genovesa Narratives Teatrals, Melanie Cacho, Estudi de Música, AEIG Alverna, Arnau Casanovas, Josep Anton Egega, Pep Vazquez Robert Vilorio, Jordi Rodríguez, Jordi Inglès, Assexora’tgn, Escola de Lletres de Tarragona, Fundació Casal l’Amic, Auriga Serveis Culturals, Vortex i la Conselleria de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona.

Aquest contingent de teixit associatiu i persones joves són el capital bàsic i essencial per tirar endavant un cicle d’activitats d’estiu que conviu amb moltes més propostes ciutadanes. El fet ha estat que 8 de cada 10 actes i activitats realitzades s’han programat tenint en compte la demanda dels joves i els col·lectius què els representen.

L’ESTIU TARRAGONAJOVE també ha contribuït en el suport i acompanyament a molts dels promotors i iniciatives joves, oferint assessorament per explorar les dimensions formatives de les seves propostes i en algun dels casos, afavorint l’aparició de models de cogestió i vies d’autofinançament en la recaptació de les matrícules i quotes d’inscripció. Fins i tot, l’experiència i el procés de participar en el cicle d’estiu d’activitats com a formadors joves, ha permès aportar eines i recursos per la construcció emprenedora de les mateixes propostes.

Els espais d’acció freqüentats durant aquest estiu han estat l’Espai Jove Kesse, l’Espai Jove La Palmera, la platja de l’Arrabassada i la platja Llarga, el Pretori i el Circ Romà, la Part Alta, el carrer Major, el barri de la Floresta, la plaça del Progrés de Riuclar, el Centre Cívic de Sant Salvador, la Rambla Nova, plaça de l’Església de Sant Salvador i Santuari del Llorito.

La campanya ESTIU TARRAGONAJOVE no finalitza fins al 18 de setembre. Encara resta pendent un enigma nocturn d’estiu en el marc de les festes de Santa Tecla. Es tracta de “l’enginy de les bèsties” i per qui s’hi aventuri, encara es disposen de places lliures. Aquesta activitat es pot consultar i a la vegada, reservar places pel web www.tarragonajove.org o bé, presencialment visitant l’Espai Jove Kesse (c/ Sant Antoni Maria Claret 12-14, dt a ds, de 17 a 21 h)

Segells de reconeixement d’administració oberta