Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies notícies joventut Notícies joventut 2015 L'equipament juvenil Espai Jove Kesse aplega 16.000 usuaris en el que va d'any

L'equipament juvenil Espai Jove Kesse aplega 16.000 usuaris en el que va d'any

L'equipament juvenil Espai Jove Kesse aplega 16.000 usuaris en el que va d'any

S’han rebut més de 850 sol·licituds d’espai i s'hi han realitzat 12 propostes teatrals i 11 d'art i expositives.
21/08/2015

 

L’Espai Jove Kesse ha comptat amb més de 16.000 usuaris des de gener fins al dia d’avui. El principal motiu d’entrada ha sigut aquells joves que accedeixen als espais de lliure accés: sala de jocs, sala d’estudi i el pati per practicar esport. Seguit de les persones que accedeixen amb el carnet Tarragonajove per fer reserves d’espais ja sigui per assajar teatre o dansa, reunir-se, fer activitats amb joves o d’altres d’interès per aquesta franja d’edat. S’han rebut més de 850 sol·licituds d’espai ja sigui a nivell particular o bé a través d’associació per fer ús dels espais de l’equipament; són diverses les entitats i col·lectius que realitzen la seva activitat a l’espai: Associació juvenil de jocs de rol i estratègia de Tarragona, Sindicat d’estudiants, Associació Trebor i Fundació Antoni Cambrodí, la Akadèmia, grup de teatre La Faixsula o Backstage teatre, entre molts altres.

Un altre motiu d’accés a l’espai és per participar en les activitats que impulsa el Servei Municipal de Joventut amb col·laboració d’entitats i col·lectius que cogestionen les accions. Enguany s’han realitzat 85 activitats; va ser durant el mes de juliol on es van registrar més de 3.000 entrades a l’espai, la xifra més alta des de que l’equipament es va obrir al setembre de 2011.

Un espai per a la creació

Cal destacar el cicle “Escenari Obert”, que des de l’any 2012 es programa amb la col·laboració de l’entitat Genovesa, narratives teatrals, espectacles de petit i mitjà format els divendres al vespre amb el component que són companyies joves i amateurs que cerquen espai per a mostrar al públic la seva tasca. Des del mes de gener, han sigut 12 les propostes: exhibicions de teatre, dansa o performance, presentacions de llibres, concerts i audicions, etc. que s’han pogut veure a l’escenari de l’Espai Jove Kesse a càrrec de companyies i col·lectius com: Jove Cor de Tarragona, Rebeka i Nunny G, David Vallès, Cia Encaixats, l’escola Municipal de Música o una proposta de desfilada de models a càrrec d’alumnes de l’escola Espallargas, entre d’altres. També, dintre de l’àmbit cultural el cicle d’art i exposicions, han sigut onze les propostes en diferents disciplines que s’han pogut veure: alumnes de l’Institut Martí Franquès, de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona o de les joves Helena Frias i Evelyn Oller que han exposat per donar a conèixer el seu treball. També s’han pogut veure exposicions de l’àmbit de la cooperació amb propostes d’entitats com Mans Unides, Hammada o Agermanament sense fronteres entre d’altres.

L’espai romandrà tancat del 22 d’agost al 24 de setembre, tornarà a obrir el 25 amb el següent horari: dimarts i dimecres, de 16.30 a 21 h; dijous, de 16.30 a 22 h; divendres, de 16.30 a 23 h, i dissabte, de 16.30 a 21 h.

Segells de reconeixement d’administració oberta