Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies notícies joventut Notícies joventut 2015 L'Espai Jove Kesse i l'Espai Jove La Palmera obren les portes de l'estiu

L'Espai Jove Kesse i l'Espai Jove La Palmera obren les portes de l'estiu

L'Espai Jove Kesse i l'Espai Jove La Palmera obren les portes de l'estiu

Amb la Batecada, el desvetllament de l’estiu de TarragonaJove, es van estrenar més de 100 actes i activitats diverses
L'Espai Jove Kesse i l'Espai Jove La Palmera obren les portes de l'estiu Taller de tast de DJ a la Batecada. Servei Municipal de Joventut
02/07/2015

 

Amb la festa de la Batecada del passat cap de setmana es va obrir un cicle de més de cent activitats. Els espais joves municipals ja han obert les portes a les activitats d’estiu i fins a finals d’agost acolliran més de 50 propostes d’activitats, cursos i tallers i més de 35 actes i espectacles culturals.

La primera activitat que ha permès l’arribada dels primers participants ha estat el casal de teatre “La fàbrica de l’actor excèntric”, impartit per l’actor i director tarragoní Joan Rioné. La setmana ha reunit grups de joves amb interessos diversos com la costura i el patronatge, la impressió 3D, el caiac de mar, autocad 2D, literatura de viatges i el món del cinema des de la visió del figurant o dels personatges extres.

Amb un alt nivell d’ocupació, els cursos i tallers d’aquesta primera setmana d’estiu han permès incrementar la presència de joves als espais municipals com ara l’Espai Jove Kesse i l'Espai Jove La Palmera. El curs de tècniques d’estudi i aprenentatge, obert fins a finals de juliol, ha estat l’activitat amb més afluència i amb més bona acceptació per les persones participants.

La setmana vinent donarem pas a l’escola de circ i funambulisme “Homo Al·lucinantis” amb els millors professionals del Camp de Tarragona, per la companyia Passabarret, que tindrà lloc de dilluns a divendres de les 19 a les 21 h.

A aquesta activitat, l’acompanyarà, entre d’altres, el taller d’escriptura creativa, impartit per la jove creadora literària Íngrid Ventura de l’Escola de Lletres de Tarragona, que tindrà lloc tots els dimecres de juliol de 18 a 20 h.

Esports, aventura, circ, màgia, teatre, música, dansa, comunicació, llengües, arts plàstiques i visuals i noves tecnologies

Un dels plats forts d’aquest Estiu Jove tindrà lloc el dijous 23 de juliol, a les 19 h. L’Espai Jove Kesse tindrà l’honor d’acollir un acte-xerrada amb Marc Zanni, doblador del personatge principal de la sèrie Bola de Drac, el Goku. Aquesta activitat s’afegeix als actes de commemoració del 30 aniversari de la primera emissió d’aquesta sèrie d’animació manga que tant va marcar i encara captiva molts infants i joves.

Les inscripcions es podran fer al web www.tarragonajove.org o bé, presencialment, a l’Oficina Jove del Tarragonès (pl. Imperial Tàrraco,1), de dimarts a divendres, de 9 a 14 h, i a l'Espai Jove Kesse (c. Sant Antoni Maria Claret ,12-14), de dimarts a dissabte, de les 17 a les 21 h.

L’Estiu Jove de TarragonaJove arriba enguany a la 28a edició amb 52 activitats –a més de les 35 activitats del Festival Sota la Palmera– amb un total de 2.500 places per a joves entre 12 i 35 anys, una alternativa per aprofitar el temps d’estiu combinant les activitats lúdiques amb la formació. Enguany l'Estiu TarragonaJove presenta un programa amb un 70% d’activitats noves pel que fa a l'edició passada, activitats de lleure, esports, aventura, circ, màgia, teatre, música, dansa, comunicació, llengües, arts plàstiques i visuals i noves tecnologies. Del 29 de juny al 18 de setembre, l’Espai Jove Kesse i l'Espai La Palmera acolliran els actes que més d’una trentena d’entitats i una setantena de joves han treballat per participar al disseny i programació del cicle d’activitats.

Un curs de Quiddich i un taller de gastrolab, algunes de les propostes

La tipologia de les activitats que s’hi ofereixen és molt diversa i abraça diferents disciplines des de les noves tecnologies, la comunicació i les llengües, les arts escèniques, plàstiques i visuals, l’esport o la cuina i la salut, entre d’altres. Els cursos d’educació en el lleure, l’enigma nocturn que enguany arriba al número 100, un curs d’iniciació al Quidditch (l’esport que practica Harry Potter), el curs de discjòquei Kesse, el tast de sensual strip dance, un curs d’anglès per sobreviure a l’estranger, un curs de japonès, un curs de youtuber i videoblogging, una aproximació a la tecnologia del drone, un taller de retoc i impressió de fotografia digital, un monogràfic de Polaroid i el taller de cuina gastrolab, són només algunes de les propostes que tenen els joves tarragonins per gaudir de l’estiu.

Des del Departament de Joventut es torna a apostar, a més, pels sis casals setmanals temàtics que amb el nom TarragonaJove plus ofereixen activitats temàtiques intensives enfocades especialment a joves de 12 a 17 anys: el casal de teatre, el de circ i funambulisme, el de robòtica i aplicacions, el de màgia i il·lusió, el de dansa urbana o el de rol, que es faran al juliol i a l’agost a l'Espai Jove Kesse.

A més de l'Espai Jove Kesse i l'Espai Jove La Palmera, però també es faran activitats a Campclar, Torreforta, Riu Clar, Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau, Part Alta i a les platges.

Per a més informació consulteu el web del Servei Municipal de Joventut.

Segells de reconeixement d’administració oberta