Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies notícies joventut Notícies joventut 2016 L'Espai Jove Kesse tanca per vacances després d'un curs ple d'activitats i accions

L'Espai Jove Kesse tanca per vacances després d'un curs ple d'activitats i accions

L'Espai Jove Kesse tanca per vacances després d'un curs ple d'activitats i accions

L'espai romandrà tancat fins al 26 de setembre i s'aprofitarà per fer tasques de manteniment i millora
L'Espai Jove Kesse tanca per vacances després d'un curs ple d'activitats i accions Activitats a l'Espai Jove Kesse
17/08/2016

L'Espai Jove Kesse estarà obert fins al dijous vinent 18 d'agost, després de més de 7 mesos d'activitat continuada. L'equipament reobrirà amb la nova programació el 26 de setembre, i en aquest període de vacances es realitzaran tasques de manteniment i millora. El Kesse celebra el seu cinquè aniversari d'ençà que es va inaugurar. Durant aquest temps ha ofert una variada programació trimestral amb la col·laboració de col·lectius i entitats juvenils. Des del mes de gener hi han participat més de 5.000 joves i també ha rebut més de 900 sol·licituds d'espais dels usuaris del carnet Tarragonajove que utilitzen les seves aules per assajar, trobar-se o reunir-se, estudiar o treballar en grup, etc...

Un altre servei que es va engegar a principis de curs, són els espais oberts de la primera planta que han tingut una mitjana de 900 usuaris al mes, les persones joves accedeixen per tal de passar l'estona als ordinadors d'autoconsulta, als jocs de taula i també per participar de les dinàmiques d'oci educatiu o lúdiques que s'impulsen. En els darrers dos anys, l'equipament ha incrementat notablement els usuaris que fan ús dels serveis o presenten propostes d'activitat a desenvolupar. Des de principis d'any, ja hi ha passat més de 17.000 usuaris i usuàries. L'espai té l'objectiu de promoure la igualtat d'oportunitats i esdevenir un altaveu de les iniciatives i opinions dels joves de la ciutat, d'aquesta manera, s'ha pogut assistir a xerrades, presentacions de llibres, documentals, participar en accions o tallers innovadors proposats per les persones joves, que han estat impulsores i responsables de l'activitat en tots els nivells.

A banda de la programació estable de tallers i activitats del servei de joventut, altres programacions consolidades a l'espai en l'àmbit cultural són el cicle "Escenari Obert" que, des de l'any 2012, ofereix espais d'exhibició i mostra a persones amb inquietuds per qualsevol àmbit de la cultura. Fins a la temporada de primavera, s'han pogut veure 13 propostes en diferents disciplines artístiques com teatre, dansa, música, recitals poètics, propostes gastronòmiques a través de la tasca d'entitats i col·lectius com Dominó Teatre, Tal Qual, Teen voices, l'Associació d'estudiants xinesos de la URV, l'Escola Municipal de Música o les joves Heidy Ramirez i Yelissa Mateo entre d'altres, el cicle està coorganitzat amb l'entitat Genovesa, narratives teatrals. La programació d'exposicions és un altre de les accions estables on artistes joves o amateurs de diferents disciplines han presentat la seva tasca a la sala de l'equipament, enguany l'Escola d'art i Disseny de la Diputació de Tarragona ha sigut la protagonista amb la celebració del 40è aniversari del CFGS de joieria.

Després de les vacances, l'Espai Jove Kesse tornarà a obrir el dimarts 27 de setembre en el seu horari habitual; dimarts i dimecres de 16.30 a 21 h, dijous i divendres de 16.30 a 22 h i dissabtes de 16.30 a 21 h. Actualment s'està treballant en la programació de tardor que es podrà consultar a partir del 29 de setembre a www.tarragonajove.org.

Per la seva banda, l'Oficina Jove del Tarragonès reobrirà les seves portes el dijous 1 de setembre, en horari de 9 a 14 h, de dimarts a divendres. Aquest és l'equipament comarcal que ofereix informació i assessorament a les persones joves en els àmbits de salut, treball i informació general; està ubicat a la Plaça Imperial Tarraco, 1. En període de vacances, es poden adreçar consultes a: tarragones@oficinajove.cat, que seran ateses el mes de setembre.
 

Segells de reconeixement d'administració oberta