Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies notícies joventut Notícies joventut 2016 L'estiu TarragonaJove aplega més de 8.000 joves

L'estiu TarragonaJove aplega més de 8.000 joves

L'estiu TarragonaJove aplega més de 8.000 joves

L'Espai Jove Kesse, l'espai La Palmera i altres equipaments juvenils han acollit més de 100 actes i activitats
L'estiu TarragonaJove aplega més de 8.000 joves Taller de realitat virtual
10/08/2016Des del passat 1 de juliol, just quan va arrancar la campanya ESTIU TARRAGONAJOVE, els espais joves municipals, com també les seus de les entitats joves, empreses de serveis i els espais de carrer, han reunit uns 8.000 assistents que han participat en algun dels cursos, tallers i actes programats de dilluns a dissabte. La proposta inicial es va presentar a finals d'abril amb una oferta de 63 activitats lúdiques i formatives i 2.800 places dedicades a una gran diversitat d'àmbits i tipologies lúdiques i formatives. La totalitat de l'oferta es pretenia i construïa amb el suport de 35 entitats i col·lectius joves. Cal afegir a la campanya d'estiu TarragonaJove els 37 tallers, actes i espectacles realitzats a l'espai jove La Palmera.

Les activitats amb més volum d'assistència i acceptació per part dels joves participants, han estat els casals setmanals de teatre, circ, creativitat, escriptura i robòtica; les sessions esportives d'iniciació al quidditch i futsal; la sèrie enigmàtica "els irregular's de pilon's street"; el monogràfic de commedia dell arte; la xerrada-concert de Joan Dausà, el cicle "caixa d'eines" amb sessions d'expressió assertiva, disposició al canvi i gestió del temps; i per últim, la dinàmica "ioga & smothies". Per sobre de tota l'oferta, cal destacar l'acte d'obertura del programa d'estiu que va convocar a més de 150 joves a la TARRACO ZOMBI EXPERIENCIE el divendres 1 de juliol, als jardins del Camp de Mart. L'èxit d'aquestes activitats és la constatació real de la demanda existent de propostes formatives que millorin el desenvolupament personal i social i permetin espais de creació i expressió.

La franja d'edat que més ha participat en l'ESTIU TARRAGONAJOVE s'ha donat entre els 12 i els 17 anys, amb un 75% de l'ocupació de les places. És doncs la primera etapa de la joventut la què ha accedit més a les activitats d'estiu. Aquest fet demostra la necessitat de treballar coordinadament amb les entitats, col·lectius i institucions per confiar recursos de suport, acompanyament i assessorament en les primeres fases de creixement personal. Pel que fa a les entitats promotores i cogestores de les activitats ofertes, es valora molt positivament la tasca compartida a l'hora de programar accions i iniciatives lúdico-formatives tant pel seu caràcter innovador com per la recerca de nous formats i alternatives de lleure educatiu. Finalment, 45 entitats, col·lectius i grups de joves han sumat els seus coneixements, habilitats i energies a la campanya ESTIU TARRAGONAJOVE.

Els col·lectius, associacions, entitats, persones i serveis que han contribuït en aquest ESTIU TARRAGONAJOVE han estat: Dynamind; Associació Tarragona Literària, Torralba Teatre Jove, Club de Vela Platja Llarga, Bubble Football, Gepec, Manuel Barea, Anna Borràs, Anna Corredor, Espai Evohè, Folkatr3s, Tarraco Swing, Nour Alchenik, Haizea Monje, Ariadna Costa, Eloi Maroto, L'espiga d'or, Bar Negresco, Brígida Oró, C'PAC, Oficina Jove del Tarragonès, Mayeutica Magic, Associació de Jugadors de Rol i Estratègia de Tarragona; Nightmare Grims; Futsal; NutreT; Centre Cívic Sant Salvador; Av Sant Salvador; Àngel Monedero; Fundació en Xarxa; Petits Enginyers; Acadèmia Elegant, Multimedia Tarragona, Educació Passabarret, Escola de l'esplai de Tarragona, Genovesa Narratives Teatrals, Arnau Casanovas, Josep Anton Egega, Robert Vilorio, Jordi Rodríguez, Escola de Lletres de Tarragona, Auriga Serveis Culturals, Vortex i la Conselleria de Cooperació de l'Ajuntament de Tarragona.

Aquest contingent de teixit associatiu i persones joves són el capital bàsic i essencial per tirar endavant un cicle d'activitats d'estiu que conviu amb moltes més propostes ciutadanes. 8 de cada 10 actes i activitats realitzades s'han programat tenint en compte la demanda dels joves i els col·lectius què els representen. L'ESTIU TARRAGONAJOVE també ha contribuït en el suport i acompanyament a molts dels promotors i iniciatives joves, oferint assessorament per explorar les dimensions formatives de les seves propostes i en algun dels casos, afavorint l'aparició de models de cogestió i vies d'autofinançament en la recaptació de les matrícules i quotes d'inscripció. Fins i tot, l'experiència i el procés de participar en el cicle d'estiu d'activitats com a formadors joves, ha permès aportar eines i recursos per la construcció emprenedora de les mateixes propostes.

Els espais d'acció freqüentats durant aquest estiu han estat l'Espai Jove Kesse, l'Espai Jove La Palmera, la platja de l'Arrabassada i la platja Llarga, la Part Alta, el Centre Cívic de Sant Salvador, la Rambla Nova, plaça de l'Església de Sant Salvador, carrer compte, Antiga Tabacalera, Riu Francolí, Estació de tren, Camp de futbol d'Icomar i Parc del Francolí. La campanya ESTIU TARRAGONAJOVE finalitza aquest dissabte 13 d'agost amb el curs de monitor/a de lleure educatiu, les sessions de tècniques d'estudi i els grups d'iniciació a la llengua japonesa.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta