Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies notícies joventut Notícies joventut 2016 Tarragona acull la primera trobada Youth in Europe per a la prevenció d'addiccions entre adolescents

Tarragona acull la primera trobada Youth in Europe per a la prevenció d'addiccions entre adolescents

Tarragona acull la primera trobada Youth in Europe per a la prevenció d'addiccions entre adolescents

S’analitzaran els resultats de l’enquesta realitzada a més de 6.000 joves europeus, 2.058 de Tarragona, sobre els seus hàbits de consum
14/03/2016


Demà dimarts, 15 de març, Tarragona acull el meeting internacional del projecte Youth in Europe on participaran representants de 9 països de la Unió Europea (Espanya, Itàlia, Grècia, Portugal, França, Turquia, Malta, Letònia i Islàndia). El projecte és considerat com el més ambiciós que es desenvolupa a Europa destinat a la promoció de la salut i centrat en la prevenció de l'abús juvenil de substàncies.

Tarragona és l'única ciutat espanyola present en l'estudi. La primera de les tasques del projecte es va realitzar l’any passat amb una enquesta que analitza les dades aportades per 6.516 adolescents d'entre 15 i 16 anys sobre els seus hàbits de consum en relació a l’alcohol i altres substàncies. A Tarragona hi han participat 2.058 joves de tots els instituts de la ciutat; és la ciutat amb major aportació de dades dels 8 països que hi han participat. L’enquesta s’ha fet a totes i tots els adolescents censats a Tarragona, per tant la mostra és gairebé del 100%. La informació recavada servirà per al disseny i desenvolupament d’intervencions per a la reducció de l’ús de substàncies basat a minimitzar els factors de risc. El treball es realitzarà amb metodologies comunitàries on prendran part grups d’adolescents, famílies, personal tècnic i adults que treballen en l’àmbit de la joventut.

Youth in Europe permet realitzar un profund estudi comparatiu dels hàbits i estils de vida entre adolescents a cada ciutat pel que fa a la mitjana europea. A més d'avaluar les tendències de consum de tabac, alcohol i diferents drogues, l'informe les vincula a l'impacte de factors socials com l'atenció dels pares i la influència dels amics, els professors o l'esport. En la trobada de Tarragona s'avaluaran els resultats de la campanya 2015-2016.

El programa es va gestar a Islàndia l'any 1998 i durant l'última dècada s'ha expandit per més de 30 ciutats de 15 països del territori de la UE. La ciutat islandesa de Reykjavík i el Centre Islandès de Recerca Social i Anàlisi (ICSRA) impulsen aquest programa amb fons europeus i patrocinadors com la farmacèutica ActavisGroup. El president d'Islàndia, Ólafur Ragnar Grímnson és el patró honorífic. Tarragona, amb l'assessorament del ICSRA, aspira a coordinar les noves accions de Youth in Europe de cara al període 2016-2018.

Youth in Europe forma part del programa Erasmus+, que impulsa la Unió Europea, per implementar projectes conjunts entre diferents països europeus, en els àmbits de l’educació, l’aprenentatge, la joventut i l’esport amb l’horitzó 2020. L’objectiu és crear una estratègia conjunta per fer front als canvis socioeconòmics i promoure el creixement, l’ocupació, la igualtat social i la inclusió.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta