Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies notícies joventut Notícies joventut 2017 50 propostes per aquesta Primavera TarragonaJove

50 propostes per aquesta Primavera TarragonaJove

50 propostes per aquesta Primavera TarragonaJove

Les cinc sales room scape i l’Espai Jove Kesse engeguen la 1a lliga Room Escape de la ciutat.
30/03/2017

Del 4 d’abril al 17 de juny tindrà lloc un nou programa de cursos, tallers i actes, d’inscripció i 100% gratuït. Una de les mencions destacades d’aquesta primavera, novetat i pionera a Tarragona, és la 1a Lliga Room Escape. Una iniciativa organitzada per les 5 sales room escape de Tarragona i amb la col·laboració de l’Espai Jove Kesse.

La consellera de Joventut, Ivana Martínez ha destacat que “iniciatives com aquesta, són d’especial rellevància a la ciutat pel seu valor cooperatiu entre empreses del mateix sector. Una proposta que concentra treball en equip, enginy i creativitat, circuit i coordinació, component jove i aposta per tipologies i models d’oci saludables. Per això, la conselleria de Joventut s’afegeix a aquesta bona entesa i l’Espai Jove Kesse, i un dels seus jocs i recursos, se suma a aquesta innovadora proposta”.

Una nova primavera arriba per a la població jove de la ciutat amb una oferta de cursos i activitats projectades des de la fórmula lleure + cultura + formació = energia urbana. Una energia captada de la iniciativa i participació d’entitats, col·lectius i grups de joves que sumen una proposta d’activitats compartides dirigides a joves de 12 a 35 anys. Aquest trimestre recull 50 propostes d’actes i activitats.

Com a principal novetat, cal mencionar els grups de joves de teatre, de cuina i de japonès; la sessió de “foodgrafhic” que fusiona cuina i instagram; una secció jove programada especialment en el marc del festival Tarracoviva; el 10è aniversari de l’ENROLA’T; un espai dedicat a cerca de feina i foment del voluntariat; i la instal·lació URBANLAB "Jo dono la cara" al barri de Sant Salvador, com a proposta d’intervenció social i comunitària amb joves.

Programació lúdica i cultural

Continua l’oferta d’intervencions lúdiques i culturals en els espais d’oci nocturn. Així doncs, el cicle “Escenari Obert” a l’Espai Jove Kesse (7 espectacles) i els 3 enigmes, dos d’ells al circ romà i a les muralles en el marc del Festival Tarraco Viva, animaran les nits dels dijous i divendres al llarg d’aquesta primavera. La 24a Mostra de Teatre Jove pren protagonisme aquesta primavera amb 11 representacions al Teatre Metropol. Culturalment, s’hi sumen els 7 espectacles de l’”Escenari Obert”, les 4 audicions de “Sansacústic” i les 2 exposicions a l’Espai Jove Kesse i una a l’Oficina Jove del Tarragonès.

Un dels blocs destacables de la programació de primavera són les càpsules informatives corresponents als serveis prestats des de l’Oficina Jove del Tarragonès. Una nova entrega de 3 sessions per definir l’objectiu professional, suports a la recerca de feina i valors essencials per enfocar una experiència de voluntariat. 

En el camp de la salut, i també des de l’Oficina Jove del Tarragonès, es portarà a terme una jornada de treball dedicada a fer balanç sobre els projectes de salut i joves.

Les inscripcions per participar a les activitats de la Primavera TarragonaJove s’obriran a partir del dijous 30 de març mitjançant el web www.tarragonajove.org o bé, es podran reservar places presencialment als espais joves.

El programa és una iniciativa la conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona amb la coprogramació i suport d’entitats i col·lectius joves de la ciutat. Les 50 propostes s’emmarquen en el Pla Local de Joventut 2020 i concretament en el Programes de lleure educatiu, formació i educació no reglada, formació i experimentació, suport i divulgació cultural, orientació i formació ocupacional.

La 1a lliga Escape Room

Les cinc sales Escape Room de Tarragona, Apocalypsos, No Escape, The Xdoor, Fix The History i Habitakulum s’han unit al joc iniciàtic de la Sala Kesse i han creat la 1a lliga Escape Room Tarragona.

Es tracta d’un circuit per equips on cal superar tots els enigmes per poder sortir d'una habitació. Per participar-hi cal inscriure’s i completar totes les sales abans del 3 de setembre. Tota la informació i les inscripcions es poden trobar a www.lligaescapetgn.cat.

Una part dels diners recollits en les inscripcions es destinaran a l’entitat AFANOC, l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya.

Segells de reconeixement d’administració oberta