Tarragona

Esteu aquí: Inici La Ciutat Notícies notícies joventut Notícies joventut 2017 L'Estiu Tarragonajove aplega més de 8.500 joves

L'Estiu Tarragonajove aplega més de 8.500 joves

L'Estiu Tarragonajove aplega més de 8.500 joves

L'Estiu Tarragonajove aplega més de 8.500 joves Imatge d'una de les activitats Tarragonajove
L'espai jove Kesse, La Palmera i altres espais han acollit més de 100 actes i activitats
10/08/2017


Des del passat 30 de juny, quan va arrancar la campanya Estiu Tarragonajove, els espais joves municipals, com també les seus de les entitats joves, empreses de serveis i els espais de carrer, han reunit més de 8.500 joves que han participat en alguna de les propostes programades de dilluns a dissabte. La programació jove comptava amb 65 activitats lúdiques i formatives i 2.600 places dedicades a una gran diversitat de propostes i s'ha elaborat amb el suport de 35 entitats i col·lectius joves. Cal afegir a la campanya d'estiu tarragonajove els 40 tallers, actes i espectacles realitzats a l'espai jove la Palmera.

Només tres de les propostes inicials han estat anul·lades vist que no assolien el mínim d'inscripció previst. Aquestes activitats ja s'estan treballant per programar-les en les futures campanyes de tardor i hivern. Les activitats amb més volum d'assistència i acceptació han estat els casals setmanals de teatre, circ, creativitat, cinema, escriptura i robòtica; les sessions esportives d'iniciació al quidditch i combo vela; la sèrie enigmàtica "els irregular's de pilon's street"; el monogràfic d'humor i teatre impartit per David Verdaguer; el cicle "caixa d'eines" amb sessions d'imaginació, concentració i motivació; i les tècniques d'estudi i aprenentatge. Per sobre de tota l'oferta, cal destacar l'acte d'obertura del programa d'estiu que va convocar a més de 250 joves a la Tarraco Zombie Experience el divendres 30 de juny, als jardins del Camp de Mart. Aquesta és una mostra més d'activitats i són la constatació real de la demanda existent de propostes formatives que millorin el desenvolupament personal i social i permetin espais de creació i expressió.

La franja d'edat que més ha participat en l'Estiu Tarragonajove ha estat la compresa entre els 12 i els 17 anys, amb un 75% de l'ocupació de les places. És doncs la primera etapa de la joventut la què ha accedit més a les activitats d'estiu. Aquest fet demostra la necessitat de treballar coordinadament amb les entitats, col·lectius i institucions per confiar recursos de suport, acompanyament i assessorament en les primeres fases de creixement personal. Pel que fa a les entitats promotores i cogestores de les activitats ofertes, es valora molt positivament la tasca compartida a l'hora de programar accions i iniciatives lúdico-formatives tant pel seu caràcter innovador com per la recerca de nous formats i alternatives de lleure educatiu. Finalment, 45 entitats, col·lectius i grups de joves han sumat els seus coneixements, habilitats i energies.

Els col·lectius, associacions, entitats, persones i serveis que han contribuït en aquest Estiu Tarragonajove han estat: Dynamind; Associació Tarragona Literària, Torralba Teatre Jove, Eva Vallès, Doeria, Javier Barquín, David Verdaguer, Joventut Multicultual Musulmana, Engrescats, Iggers Tarragona, Natàlia Bru, Sami Luu, Xocosave, formatgeria Marvall, Bibiana Villa, Club de Vela Platja Llarga, Anna Borràs, Tarraco Swing, Ariadna Costa, Oficina Jove del Tarragonès, Associació de Jugadors de Rol i Estratègia de Tarragona; Nightmare Grims; Centre Cívic Sant Salvador; Àngel Monedero; Fundació en Xarxa; Acadèmia Elegant, Multimedia Tarragona, Educació Passabarret, Escola de l'esplai de Tarragona, Genovesa Narratives Teatrals, Josep Anton Egega, Jordi Rodríguez, Escola de Lletres de Tarragona, Auriga Serveis Culturals, Vortex i la Conselleria de Cooperació de l'Ajuntament de Tarragona. Aquest contingent de teixit associatiu i persones joves són el capital bàsic i essencial per tirar endavant el cicle d'activitats, el fet ha estat que 8 de cada 10 actes i activitats realitzades s'han programat tenint en compte la demanda dels i les joves i els col·lectius que els representen.

L'Estiu Tarragonajove també ha contribuït en el suport i acompanyament a molts dels promotors i iniciatives joves, oferint assessorament per explorar les dimensions formatives de les seves propostes i, en algun dels casos, afavorint l'aparició de models de cogestió i vies d'autofinançament en la recaptació de les matrícules i quotes d'inscripció. Fins i tot, l'experiència i el procés de participar en el cicle d'estiu d'activitats com a formadors joves, ha permès aportar eines i recursos per la construcció emprenedora de les mateixes propostes.

Els espais d'acció freqüentats durant aquest estiu han estat l'Espai Jove Kesse, l'Espai Jove La Palmera, la platja Llarga, la Part Alta, el Centre Cívic de Sant Salvador, Mercat de Bonavista, Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau, la Torreforta, els jardins del Camp de Mart, la Rambla Nova, plaça de l'Església de Sant Salvador, Carrer comte, Riu Francolí, l'estació de tren i Parc del Francolí. La campanya finalitza aquest dissabte 12 d'agost amb el curs d'instagram, fotografia d'impacte impartit per la comunitat "igers tgna" i en el marc de la Imaginada.

Comparteix


Segells de reconeixement d’administració oberta
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat