Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies notícies joventut Notícies joventut 2018 La Mostra de Teatre Jove es consolida com un pol de mobilització cultural de Tarragona

La Mostra de Teatre Jove es consolida com un pol de mobilització cultural de Tarragona

La Mostra de Teatre Jove es consolida com un pol de mobilització cultural de Tarragona

Enguany s'arriba a la 25a edició amb 9 espectacles de col·lectius de joves de la ciutat. El 50 per cent del programa són obres de creació pròpia
La Mostra de Teatre Jove es consolida com un pol de mobilització cultural de Tarragona Imatge de la presentació de la Mostra de Teatre Jove amb els grups participants. Foto: Mauri
23/03/2018

 

Del 14 de maig al 5 de juny arriba la 25a Mostra de Teatre Jove, organitzada per la conselleria de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona i els grups de teatre jove.

Enguany destaca la participació de 9 grups de teatre jove. Un d'ells debuta al certamen: el grup Nebulosa teatre. També cal remarcar el grup convidat de l'Aula de Teatre Municipal de Lleida.

L'inici de les representacions serà a les 21.00 h. Al Teatre Tarragona i tots els espectacles són gratuïts.

Aquest aparador del teatre juvenil presenta al Teatre Tarragona 9 obres interpretades per col·lectius de joves tarragonins amb inquietuds teatrals i culturals. La consellera de Joventut, Ana Santos, ha destacat "la tasca conjunta feta entre els col·lectius de joves creadors de la ciutat i l'Ajuntament de Tarragona, que ha permès que aquesta edició celebrem 25 anys de la Mostra. És inestimable el valor d'apreciar unes representacions teatrals i assignar els suports generats en forma d'acompanyament a la producció i realització d'aquestes obres". I ha afegit: "La Mostra de Teatre Jove permet obrir i consolidar espais de trobada entre les companyies i grups de teatre i persones joves inquietes culturalment que hi participen".

L'aportació des de l'Ajuntament és oferir als grups participants de la Mostra de Teatre Jove canals permanents de suport mitjançant equipaments culturals i juvenils per a la formació, l'experimentació, la reflexió i l'exhibició per motivar i connectar les seves pràctiques artístiques i culturals. "També treballem per tal de preservar i garantir vies de continuïtat en el marc de les programacions estables de la ciutat situant el capital jove a primera línia de reconeixement", ha remarcat la consellera de Joventut.

Aquests 25 anys de Teatre Jove han estat possibles gràcies a la tasca i vocació de molts i moltes professionals i figures implicades referents a la ciutat en el camp cultural, a les quals han format part del Consell Assessor de la Mostra i han prestat el seu temps i expertesa en l'acompanyament formatiu i d'assessorament als i les joves membres de les companyies i grups de teatre. La 25a edició compta amb personalitats com Oriol Grau, Teresa Valls, Pere Navarro, Cristina Cabé, Raquel Castaño i Enric Garcia.

Aquest aniversari també es fa extensible a totes aquestes persones que han viscut d'una manera o altra aquests anys d'energia creativa, teatral i jove, a la nostra ciutat.

En aquesta edició, hi haurà 5 obres que són de creació o contenen adaptacions pròpies (mostra de la inquietud creativa més enllà dels treballs teatrals) i 4 obres d'autors diversos. Una de les dades més destacades és l'aposta creativa de les companyies i dels grups de teatre jove ja que el 50% del programa són obres de creació pròpia.

Pel que fa a l'origen i forma de les companyies, n'hi ha 6 grups de teatre amateur i 3 de centres educatius. Així mateix, la Mostra de Teatre Jove implica a 320 persones que treballen i aporten diversos papers i funcions a la mostra. És a dir, 200 actors i actrius + 15 directors/es + 105 persones col·laboradores.

 

Dades 25 anys de mostra

1) Durant aquests 25 anys de Teatre Jove han passat fins a 73 grups i col·lectius de teatre diferents. Alguns d'ells fins i tot perduren fins al dia d'avui.

2) Dades destacables recollides en 25 anys de la Mostra:

  • 245 representacions
  • 78.000 espectadors i espectadores
  • més de 350 joves protagonistes per temporada
  • 87 obres de creació pròpia
  • 55 propostes formatives i laboratoris teatrals
  • 50 professionals que han format part de la Comissió Assessora


3) Organitzada a dues bandes entre la conselleria de Joventut i els grups de joves i companyies de teatre implicades, s'ha aportat per la cogestió amb les entitats juvenils

4) Línia/programa emmarcat en el Pla Local de Joventut 2020. Formació i experimentació, intermediació, suport i divulgació cultural: És cabdal potenciar les produccions i la creació cultural juvenil provinent de joves que reclamen suport i vehiculació de les seves propostes artístiques.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta